Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΑΤΑ κούσιος

Δημόσιος τομέας, ημικρατικοί οργανισμοί, λιμάνια, αεροδρόμια, νοσοκομεία, κατασκευές και γενικά όλοι οι τομείς οικονομικής δραστηριότητας κατέρχονται σε στάση τρίωρης εργασίας στις 26 Ιανουαρίου.

Αυτή είναι η απόφαση των συντεχνιών ως πρώτο μέτρο αντίδρασης στο ναυάγιο του διαλόγου για την πλήρη επαναφορά της ΑΤΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1 η πανεργατική κινητοποίηση που θα παραλύσει την Κύπρο, δέκα μόλις μέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές, θα αρχίσει στις δώδεκα και θα λήξει στις τρείς το μεσημέρι.

Η εξαγγελία έγινε αμέσως μετά την τελευταία συνάντηση των κοινωνικών εταίρων με τον υπουργό Εργασίας Κυριάκο Κούσιο, ο οποίος κήρυξε, όπως αναμενόταν άλλωστε, και επίσημα το ναυάγιο των προσπαθειών του.

Ο Υπουργός Εργασίας προέβη σε δραματική έκκληση και προς τις δύο πλευρές, εργοδότες και συνδικαλιστές, να προστατεύσουν την εργασιακή ειρήνη και την οικονομία του τόπου, η οποία, όπως υπέδειξε, την τελευταία δεκαετία πέρασε πολλές φουρτούνες.

Στις δηλώσεις τους οι ηγεσίες των κοινωνικών εταίρων, επέμειναν στις θέσεις τους, με τις επιχειρηματικές οργανώσεις, ΟΕΒ και ΚΕΒΕ, να διαβεβαιώνουν, πάντως, ότι θα συνεχίσουν να καταβάλλουν το 50 τοις εκατό της ΑΤΑ στους εργαζομένους.

Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις και να χαμηλώσει τους τόνους της αντιπαράθεσης, ο Κυριάκος Κούσιος είπε ότι θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις του, μέχρι και την τελευταία στιγμή της θητείας του ως Υπουργού Εργασίας.