Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κατωτατος μισθος

Στην αντεπίθεση πέρασε το ΚΕΒΕ, εκμηδενίζοντας μάλιστα κάθε περιθώριο έστω και διαπραγματεύσεων για την Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή (ΑΤΑ)

Από το βήμα της 95ης ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Υπουργού Εργασίας, και μάλιστα 48 ώρες πριν από την κοινή συνάντηση των εργοδοτικών οργανώσεων με τον Κυριάκο Κούσιο, ο αντιπρόεδρος του ΚΕΒΕ, Όθωνας Θεοδούλου, ξεκαθάρισε πως το Επιμελητήριο δεν πρόκειται να αποδεχθεί πλήρη επαναφορά της ΑΤΑ, όπως απαιτούν οι συντεχνίες.

Ενώ χαρακτήρισε, επίσης ως απαράδεκτη, την αξίωση των συντεχνιών για αναθεώρηση του διατάγματος για τον εθνικό κατώτατο μισθό, προτού καν αυτός εφαρμοσθεί.

Οι καιροί είναι δύσκολοι και απαιτούν λογική και μετριοπάθεια, τόνισε ο Αντιπρόεδρος του ΚΕΒΕ.

Σύμφωνα με τον Όθωνα Θεοδούλου, «ως ΚΕΒΕ δηλώνουμε από το επίσημο βήμα της Γενικής Συνέλευσης, ότι όχι μόνο δεν συζητούμε την πλήρη επαναφορά της ΑΤΑ, αλλά προτείνουμε την αντικατάσταση της με ένα νέο σύγχρονο σύστημα παραχώρησης αυξήσεων: που θα λαμβάνει υπόψιν, δείκτες, όπως την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα στην εργασία και την μεγέθυνση του ΑΕΠ σε σταθερές τιμές».

Παράλληλα, το ΚΕΒΕ επιμένει στην αναθεώρηση της κρατικής πολιτικής για εισαγωγή εργατών από τρίτες χώρες, ώστε να διευκολυνθεί η κάλυψη κενών θέσεων εργασίας σε πολλές επιχειρήσεις.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, τόνισε πως η κυβέρνηση του παραδίδει μια οικονομία σε γερές βάσεις, και έναν κρατικό μηχανισμό έτοιμο να ανταποκριθεί στις όποιες απρόβλεπτες κρίσεις.

Και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία του Σχεδίου, «Κύπρος-το Αύριο».


Ως το κληροδότημα της Κυβέρνησης για ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, στο σύνολο των πολιτών

Συγκεκριμένα, το Σχέδιο περιλαμβάνει 58 μεταρρυθμιστικές και 75 επενδυτικές δράσεις, που αποτελούν τη μεγαλύτερη μεταρρυθμιστική και αναπτυξιακή παρέμβαση, από εγκαθιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας 

Ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ, ο οποίος αναρρώνει μετά από χειρουργείο, έστειλε το δικό του χαιρετισμό.

Όπως ανέφερε ο Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, «ευχαριστώ από καρδιάς, τόσο εσάς κύριε Πρόεδρε, όσο και του Υπουργούς σας που συνεργάστηκαν μαζί μας όλα αυτά τα χρόνια, για την επίτευξη των στόχων μας. Ιδιαίτερη μνεία θέλω να κάμω, για την συνεργασία μας με την αρμόδια υπουργό του ΚΕΒΕ κυρία Νατάσα Πηλείδου».

Στη Γενική Συνέλευση του ΚΕΒΕ, που συνέπεσε με τις εκδηλώσεις για τα ενενήντα-πέντε χρόνια του Επιμελητηρίου, παρέστησαν, επίσης, η πρόεδρος της Βουλής, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, υπουργοί, βουλευτές, ευρωβουλευτές, συνδικαλιστές, εκπρόσωποι κομμάτων, καθώς και επιφανείς οικονομικοί παράγοντες του τόπου.