Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Γιάννης Καρούσος

Στόχος της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής και η συμπόρευση της με συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων Γιάννης Καρούσος προσθέτοντας πως η κυβέρνηση δηλώνει παρούσα, αφουγκράζεται τις ανάγκες των πολιτών, βρίσκεται δίπλα από κάθε Κοινότητα και προχωρά στην υλοποίηση των υποσχέσεων της.

Σε χαιρετισμό του στην τελετή λήξης της εκδήλωσης του 4ου ετήσιου πανηγυρικού εορτασμού της εκκλησίας για την ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου Λαζάρου, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στη Δρομολαξιά, ο Υπουργός ανέφερε ότι το φιλανθρωπικό Φεστιβάλ ονομάζεται  «Ο Αγιος Λάζαρος και ο μικρός του φίλος Σάββας» είναι ένα «μνημόσυνο και προς τιμήν του μικρού φίλου Σάββα Σάββα, το τετράχρονο παιδάκι που έφυγε τόσο νωρίς στην αιώνια αγκαλιά του Θεού και των αγγέλων. Ο Σάββας ήταν ένα σπάνιο και πολύ ξεχωριστό παιδί που θαύμαζε και αγαπούσε τόσο πολύ τον Άγιο Λάζαρο όπου και γι’ αυτό τον λόγο επισκεπτόταν τον τάφο, και το περιβόλι του Αγίου τακτικά».

Πρόσθεσε ότι «η εκδήλωση εμπίπτει  στο όραμα της εκκλησιαστικής Επιτροπής για προσφορά, χωρίς οποιονδήποτε υλικό κέρδος, παρά μόνον την ηθική ικανοποίηση. Η πρωτοποριακή σημερινή εκδήλωση διεξάγεται με στόχο να παραδοθούν όλα τα κέρδη σε ιδρύματα και σε νοσοκομεία» είπε και εξήγησε πως «συγκεκριμένα όλα τα έσοδα θα διατεθούν για ενίσχυση του κέντρου Ατόμων με Αναπηρίες του Αγίου Λαζάρου και του Παιδοογκολογικού Τμήματος του Μακάρειου Νοσοκομείου».

Όπως είπε ο κ. Καρούσος «η κυβέρνηση και κατ’ επέκταση το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων χαιρετά και επικροτεί, τέτοιες πρωτοβουλίες. Ως Κυβέρνηση έχουμε βάλει ως στόχο την ενίσχυση της Κοινωνικής μας πολιτικής καθώς και τη συμπόρευση μας, να είμαστε δίπλα, στους συνανθρώπους μας που έχουν περισσότερη ανάγκη».

Ταυτόχρονα συνέχισε «η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη έχει αναλάβει να μετατρέψει τις υποσχέσεις σε έργα, δηλώνει παρόν, αφουγκράζεται τις ανάγκες των πολιτών, βρίσκεται δίπλα από κάθε Κοινότητα και προχωρά στην υλοποίηση αυτών των υποσχέσεων».

Από την πλευρά του σημείωσε ο Γιάννης Καρούσος «το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων στα πλαίσια και των αρμοδιοτήτων το είτε εκπονεί, είτε έχει ήδη υλοποιήσει διάφορα βελτιωτικά έργα στην κοινότητά σας. Ο εξοπλισμός της υφιστάμενης φωτοελεγχόμενης συμβολής που συνδέει τη Δρομολαξιά – Μενεού με τα Περβόλια και το Κίτι έχει αντικατασταθεί από το Τμήμα Δημοσίων Έργων, έτσι ώστε να επιδέχεται ρυθμίσεις για καλύτερη κυκλοφοριακή διαχείριση, έναντι δαπάνης 6,5 χιλιάδων περίπου».

Επιπρόσθετα σημείωσε «έναντι δαπάνης των 12 χιλιάδων ευρώ έχει προωθήθεί  αντιπλημμυρικό έργο με κατασκευή οχετού, φρεατίων και τοίχου αντιστήριξης στο Δρόμο Λάρνακας – Κιτίου, ενώ υπό εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες απορροής ομβρίων υδάτων στον δρόμο Λάρνακα – Κίτι, ύψους 68 χιλιάδων ευρώ περιλαμβανομένου ΦΠΑ. Παράλληλα, έχουν διεκπεραιωθεί εργασίες συντήρησης και ανάπτυξης σε σημεία καθ’ όλου του μήκους της Οδού Μακαρίου του Γ, όπου μεταξύ άλλων κατασκευάστηκαν ή αποκαταστάθηκαν διαβάσεις πεζών, πεζοδρόμια και επάλειψη ασφάλτου».

Όπως είπε ο Υπουργός Μεταφορών «πραγματοποιήθηκε επίσης αναβάθμιση των οχετών όμβριων υδάτων και κατασκευή κτιστής νησίδας στην συμβολή με την οδό Ελευθερίας, συμβάλλοντας τόσο στην ανάπτυξη ποιότητας του δικτύου για τους κατοίκους αλλά και στην ασφάλεια των χρηστών».

Στον χαιρετισμό του ο Υπουργός αναφέρθηκε επίσης «στην αρχαιολογική κληρονομία της Κοινότητας αλλά και στις συνεχές ανασκαφές που πραγματοποιούνται τις τελευταίες δεκαετίες, από ξένη αποστολή σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχαιοτήτων του Υπουργείου. Σε μικρή απόσταση στα δυτικά του τεμένους Χαλά Σουλτάν Τεκκέ,  υπάρχει μια σημαντική αρχαιολογική θέση, στην τοποθεσία Βυζακιά. Πρόκειται για μια πόλη-λιμάνι της Ύστερης Εποχής του Χαλκού, όμοια με την αρχαία Έγκωμη, της οποίας έχουν αποκαλυφθεί σημαντικά τμήματα του οικισμού και του νεκροταφείου, ενώ ευρήματα από αυτή τη θέση εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Επαρχίας Λάρνακας».

Ο κ. Καρούσος συνεχάρη όλους όσοι με την προσφορά τους «κατάφεραν να φέρουν εις πέρας την σημερινή εκδήλωση» εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του μικρού Σάββα Σάββα, ενώ εξέφρασε την ελπίδα «όλοι μας πάρουμε παράδειγμα από εκδηλώσεις ομοιών της σημερινής, όπου ενισχύουμε οικονομικά τους συνανθρώπους μας που το έχουν περισσότερη ανάγκη».