Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αναχωρεί τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Πετρίδης θα βρίσκεται στην Ουάσιγκτον, όπου θα συμμετάσχει στις Ετήσιες Γενικές Συνελεύσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, καθώς και στη Σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών της Κοινοπολιτείας, που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 10 και 16 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται πως κατά την παραμονή του στην αμερικανική πρωτεύουσα ο Υπουργός Οικονομικών θα συμμετάσχει επίσης σε πολυμερείς συναντήσεις όπου θα συζητηθούν η πορεία της παγκόσμιας οικονομίας και θέματα όπως η εξάλειψη της φτώχειας και η αποτελεσματικότητα της διεθνούς οικονομικής βοήθειας, οι προοπτικές οικονομικής μεγέθυνσης, το χρηματοπιστωτικό σύστημα και άλλα τρέχοντα θέματα οικονομικού ενδιαφέροντος.

Παράλληλα, ο Υπουργός και τα μέλη της αποστολής που τον συνοδεύουν θα έχουν διμερείς συναντήσεις με αξιωματούχους της Κυβέρνησης των ΗΠΑ, του ΔΝΤ και άλλων Διεθνών Χρηματοδοτικών Οργανισμών, καταλήγει η ανακοίνωση.