Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ξενοδοχειο

Θέματα επιμορφωτικών σεμιναρίων, προβολής της Πάφου στο εξωτερικό, ανάπτυξης του χειμερινού τουρισμού ιδιαίτερα τώρα, σε μια περίοδο ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη, ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχαν σήμερα Τετάρτη ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου Άγγελος Ονησιφόρου με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Θάνο Μιχαηλίδη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, και οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν για την από κοινού προώθηση των θεμάτων που εξετάστηκαν στο πλαίσιο της συνάντησης τους.

Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου – ΣΙΚΑΠ κάλεσε τον πρόεδρο του τοπικού Συνδέσμου Ξενοδόχων όπως δράσουν από κοινού, με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού στην Πάφο και τη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος. 

Επιπρόσθετα, ο ΣΙΚΑΠ, θέτει θέμα αναγκαιότητας πραγματοποίησης επιμορφωτικών σεμιναρίων για εργαζομένους, μη Κύπριους, στα κέντρα αναψυχής, με στόχο, μεταξύ άλλων, την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας.

Όσον αφορά την προώθηση χειμερινού τουρισμού στην Πάφο και την Κύπρο γενικότερα λόγω της ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη, ο ΣΙΚΑΠ εξέφρασε την άποψη πως αυτή η χρονική συγκυρία αποτελεί μια ευκαιρία για την Κύπρο.

Σε σχέση με τη διαφημιστική προβολή της Πάφου και της Κύπρου γενικότερα, ως τουριστικού προορισμού σε ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως σε Μεγάλη Βρετανία και Γερμανία για προσέλκυση περισσοτέρων τουριστών κατά το 2023, ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου σημειώνει πως θα πρέπει σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο να γίνουν διαφημιστικά σποτάκια που θα προβάλλονται στις κατάλληλες ώρες σε διάφορα ξένα τηλεοπτικά δίκτυα. 

Από την πλευρά του, συνεχίζει η ανακοίνωση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου Θάνος Μιχαηλίδης, επέδειξε ενδιαφέρον για την προώθηση των πιο πάνω θεμάτων και σημείωσε ότι οι επαφές ΣΙΚΑΠ και ΠΑΣΥΞΕ θα συνεχιστούν για το καλό όλων.