Τηλεόραση Ραδιόφωνο
οικοδομές

Αυξήσεις με σπασμένα τα φρένα καταγράφουν τα οικοδομικά υλικά, προκαλώντας έναν ακόμη επιπλέον «πονοκέφαλο» σε  όσους ονειρεύονται να αποκτήσουν την δική τους κατοικία. Με τις πολιτικές και επί του πεδίου εξελίξεις στο Ουκρανικό να μην επιτρέπουν αχτίδα αισιοδοξίας, το κύμα αβεβαιότητας επιτείνεται.

Στο «Μέρα Μεσημέρι» φιλοξενήθηκε εξ΄ αφορμής των τελευταίων εξελίξεων ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου, Στέλιος Γαβριήλ, ο οποίος ενέταξε στο όλο πλέγμα και τα δυο χρόνια πανδημίας.

Όπως ανέπτυξε, από τον Ιανουάριο του 2020 μέχρι και σήμερα, το κόστος κατασκευής έχει αυξηθεί κατά 30%, δυσχεραίνοντας με αυτόν τον τρόπο την απόκτηση κατοικίας.

Παρόλα αυτά όπως ανέφερε, τα τελευταία δυο χρόνια δεν επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό η οικοδομική δραστηριότητα, και αυτό λόγω των οικονομικών αποθεμάτων που φαίνεται ότι είχαν οι ενδιαφερόμενοι, ως επίσης και στο γεγονός ότι οι τράπεζες δεν «πάγωσαν» οριζόντια τις δανειοδοτήσεις.

Ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Γαβριήλ, ένας μεγάλος κύκλος συζητήσεων βρίσκεται σε εξέλιξη για το «κεφάλαιο» των δημόσιων έργων, το οποίο αποτελεί «βραχνα».