Τηλεόραση Ραδιόφωνο
point nine

Πόλος έλξης για δεκάδες κορυφαία επιχειρηματικά στελέχη εταιρειών από τον τομέα της παροχής υπηρεσιών κανονιστικής συμμόρφωσης σε Κύπρο και εξωτερικό, με έντονη την παρουσία στελεχών από κυπριακούς τραπεζικούς οργανισμούς και παρόχους χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, αποτέλεσε, το 3ο ετήσιο Συνέδριο της Point Nine, που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό.

Το συνέδριο χαιρέτισαν ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών, Γιώργος Παντελή και το Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας, Μαρία Ηρακλέους.

Γιώργος Παντελή - Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών:

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι το Point Nine είναι ένας έμπιστος πρεσβευτής της χώρας μας στο εξωτερικό σε μια περίοδο κατά την οποία προσπαθούμε να καθιερώσουμε την Κύπρο ως εξέχοντα προορισμό για εταιρείες από ταχέως αναπτυσσόμενους κλάδους

 

Καλωσορίζοντας τους συνέδρους, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και εκ των ιδρυτών της Point Nine, Γιάννης Μάτσης, αναφέρθηκε στη σημασία της κανονιστικής συμμόρφωσης, επισημαίνοντας, παράλληλα, την συμβολή της στην ασφάλεια και την πρόληψη ανεπιθύμητων καταστάσεων.

Γιάννης Μάτσης – Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Point Nine

Οι ισχυροί έλεγχοι, συμπεριλαμβανομένης της συμμόρφωσης με τους κανονισμούς δεν συνιστούν κόστος. Δεν είναι υποχρέωση. Αποτελεί πλεονέκτημα και εν τέλει επιτρέπει τη μακροπρόθεσμη δημιουργία εσόδων, τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα κάθε εταιρείας. Η συμμόρφωση και οι έλεγχοι μάς βοηθούν να δημιουργήσουμε ισχυρές, ανθεκτικές και μακροπρόθεσμα βιώσιμες επιχειρήσεις

 

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα εξέφρασε και ο επικεφαλής της Point Nine, Ανδρέας Ρούσσος, τονίζοντας την έντονη παρουσία στελεχών από διεθνούς εμβέλειας οργανισμούς.

Ανδρέας Ρούσσος – CEO Point Nine:

Η εδώ παρουσία σημαντικών στελεχών από διεθνούς εμβέλειας οργανισμούς αποτελεί τιμή για εμάς στην Point Nine και επιβεβαιώνει ταυτόχρονα την αναγνώριση την οποία χαίρει όχι μόνο η εταιρεία μας, αλλά και η Κύπρος ως κέντρο παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επιδείχθηκε και στο πρακτικό εργαστήρι που αφορούσε τις αναθεωρημένες πρόνοιες της Οδηγίας EMIR Refit, οι οποίες θα τεθούν σε εφαρμογή τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις αρχές του 2024.

Andrew Murray – Head of Sales Europe FIS Global:

Τραπεζική συμμόρφωση σημαίνει αποτροπή, ανίχνευση και αντιμετώπιση οποιονδήποτε αποκλίσεων, παρανομιών και μη συμμορφώσεων στις λειτουργίες της εταιρείας

 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα ζητήματα κανονιστικής συμμόρφωσης κατά τη διεξαγωγή συναλλαγών, ενώ οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εγνωσμένου κύρους ομιλητές από κορυφαίες διεθνείς εταιρείες του χρηματοοικονομικού τομέα.

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσίευσε η Point Nine στην ιστοσελίδα της. 

 

point nine
point nine
point nine
point
point nine
point nine