Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κουτ

Την προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου, αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Κουτεντάκης, ο οποίος είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank Κύπρου, διαδεχόμενος τον Πανίκο Νικολάου της Τράπεζας Κύπρου μετά από δύο συναπτές θητείες στην προεδρία του ΔΣ.

Κατά τις αρχαιρεσίες της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού, που προηγήθηκαν του ανοικτού τελετουργικού μέρους της εκδήλωσης, ο κ. Κουτεντάκης αναδείχθηκε ως ο νέος πρόεδρος του Συνδέσμου. Η θητεία του εκάστοτε Διοικητικού Συμβουλίου είναι μονοετής όπως αντιστοίχως ισχύει για την Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία πέραν του Προέδρου συμπληρώνεται από τις τρεις θέσεις Αντιπροέδρων και τον Γενικό Διευθυντή του Συνδέσμου Τραπεζών, Μιχάλη Καμμά.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του Συνδέσμου, για το επόμενο έτος της θητείας του νέου Διοικητικού Συμβουλίου τις θέσεις Αντιπροέδρων κατέχουν οι τράπεζες: Τράπεζα Κύπρου, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (Κύπρου) και Societe Generale.

Σημειώνεται ότι η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου πραγματοποιήθηκε μετά από τρία χρόνια με φυσική παρουσία, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας και στην παρουσία πολιτειακών αξιωματούχων, εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων και βουλευτών, στελεχών από τον τραπεζικό τομέα, το δημόσιο και ανεξάρτητες εποπτικές αρχές.