Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ο

Σύμφωνα με τον δείκτη κατάταξης του FDI Intelligence, για το 2021, η άνοδος της Κύπρου στην 18η θέση, από την 68η το 2019, στην προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων είναι η μεγαλύτερη άνοδος που καταγράφηκε στο φετινό δείκτη. Παράλληλα, η Κύπρος συγκαταλέγεται στις 10 κορυφαίες χώρες που ξεχωρίζουν για την ανάκαμψη των επενδύσεων μετά την πανδημία. Συγκεκριμένα, οι άμεσες ξένες επενδύσεις, σημείωσαν αύξηση 150 τοις εκατό, το πρώτο εξάμηνο 2022, σε σύγκριση με το 2019. Εντυπωσιακή αύξηση 600 τοις εκατό και στις επενδύσεις σε λογισμικό και πληροφορική, γεγονός που επιβεβαιώνει την καθιέρωση της Κύπρου, ως ανερχόμενο τεχνολογικό κόμβο. 

Σε γραπτή δήλωση του, ο Yπουργός Οικονομικών, χαιρέτισε ως εξαιρετικής σημασίας την άνοδο της Κύπρου από την 68η στη 18η θέση στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων, σημειώνοντας ότι αυτά τα αποτελέσματα δεν είναι τυχαία, αλλά αποτελούν υλοποίηση του νέου μοντέλου ανάπτυξης Όραμα 2035. 

«Η απάντηση στην κρίση, στη συγκράτηση της ανεργίας, ειδικά εν καιρώ πληθωρισμού, δεν είναι ούτε οι φωνασκίες, ούτε οι αφορισμοί, αλλά οι σοβαρές πολιτικές προσέλκυσης πραγματικών επενδύσεων και οικονομικής ανάπτυξης. Σε αυτές τις πολιτικές είμαστε προσηλωμένοι για να μην ξανανιώσουμε την ύφεση, την ανεργία και τη συρρίκνωση των εισοδημάτων που βιώσαμε στο πρόσφατο παρελθόν», δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης. 

Από την πλευράς του, ο Πρόεδρος του Invest Cyprus, Ευγένιος Ευγενίου, υπέδειξε πως σε μια δύσκολη συγκυρία, εν μέσω πανδημίας, η Κύπρος κατάφερε το 2021, να προσελκύσει σημαντικό αριθμό επενδύσεων, οι οποίες συνέβαλαν καταλυτικά στην ταχεία ανάκαμψη της οικονομίας και με τον Οργανισμό να παραμένει πιστός στην αποστολή του. 

«Να προωθούμε την Κύπρο ως ένα προορισμό για διεθνείς εταιρίες υψηλής εξειδίκευσης και ταλέντου, συμβάλλοντας στη δημιουργία κι ενός νέου οικοσυστήματος, εταιριών τεχνολογίας στον τόπο μας. Εμπλουτίζοντας ταυτόχρονα και διαφοροποιώντας, το οικονομικό μοντέλο της χώρας μας». 

Σημειώνεται ότι ο Invest Cyprus θα συμμετέχει στο 26ο Ετήσιο Παγκόσμιο Επενδυτικό Συνέδριο της Παγκόσμιας Ένωσης Οργανισμών Προώθησης Επενδύσεων που θα πραγματοποιηθεί στις 12 - 15 Σεπτεμβρίου, στην Ελβετία.