Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κριστιν λαγκαρντ

Τεράστια επιτυχία. Στην Κύπρο θα είναι στραμμένα τα βλέμματα της παγκόσμιας επενδυτικής κοινότητας στις 5 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία θα συνεδριάσει για πρώτη φορά στη Δημοκρατία, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, υπό την Πρόεδρο της Κριστίν Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, στο πλαίσιο της συνεδρίας θα διεξαχθεί συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με παράγοντες νευραλγικής σημασίας για την παγκόσμια και ευρωπαϊκή οικονομία. Και πιο συγκεκριμένα, με τους Διευθύνοντες Συμβούλους και επικεφαλής των μεγαλύτερων επενδυτικών Ταμείων Παγκοσμίως, σε μια συζήτηση που θα είναι σε διαδικτυακή μορφή.

Διευκρινίζεται πως με βάση το πρόγραμμα συνεδριάσεων που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Φρανκφούρτη, η συνεδρία δεν θα αφορά θέματα νομισματικής πολιτικής, δηλαδή θέματα επιτοκίων.

Σε κάθε περίπτωση, η επιτυχία πιστώνεται στον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνο Ηροδότου, με πρωτοβουλία του οποίου, το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει εκτός Φρανκφούρτης, στο πλαίσιο ενός θεσμού που καθιερώνεται για πρώτη φορά.

Σημειώνεται, πως το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, συνεδριάζει επίσημα, μια φορά το χρόνο εκτός Φρανκφούρτης, εκ περιτροπής, σε μια από τις 19 χώρες, μέλη της ευρωζώνης. Ωστόσο, πρόσφατα ελήφθη απόφαση και για δεύτερη συνεδρία σε εθελοντική όμως βάση, που δεν εμπίπτει στο καθιερωμένο επίσημο πλαίσιο, με την κύριο Ηροδότου να πετυχαίνει η Κύπρος να είναι η πρώτη χώρα, που φιλοξενεί συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου.

Όπως πληροφορούμαστε η οργάνωση της συνεδρίας και η ημερήσια διάταξη των υπό συζήτηση θεμάτων, είναι ακόμη σε εξέλιξη, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ, θα επισκεφθεί την Κύπρο για δεύτερη φέτος. Είχε προηγηθεί επίσκεψη της στις 30 Μαρτίου, ύστερα από πρόσκληση του Κωνσταντίνου Ηροδότου που είναι και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.