Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Πτησεις κινηση αεροδρομιο

Την τιμητική τους έχουν αυτές τις μέρες τα ταξίδια στο εξωτερικό με την επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της Κυπριακής Δημοκρατίας να είναι αυξημένη.

Σύμφωνα με την εταιρεία Hermes Airports το τριήμερο 13-15 Αυγούστου περισσότεροι από 130,000 επιβάτες θα ταξιδέψουν από ή προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

«Αυτό συνεπάγεται ένας μέσος όρος 45,000 επιβάτες την ημέρα σε αναχωρήσεις και αφίξεις. Γενικά το τριήμερο θα έχουμε 510 πτήσεις στην Λάρνακα και 220 στην Πάφο», ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Hermes Airports, Πιερής Παναγή.

Η επιβατική κίνηση έχει αυξηθεί σημαντικά φέτος. Τον Ιούνιο, για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια, ο αριθμός των επιβατών που χρησιμοποίησαν τα αεροδρόμια της Κύπρου έσπασε το φράγμα του ενός εκατομμυρίου.

«Συνεχίστηκε και τον Ιούνιο και από ότι φαίνεται από τα στοιχεία και την επιβατική κίνηση μέχρι σήμερα αυτό θα συνεχίσει και τον Αύγουστο. Οπότε τα στοιχεία και τα αποτελέσματα είναι κάτι περισσότερο από ενθαρρυντικά», επισήμανε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Hermes Airports.

Η Κύπρος συνδέεται αεροπορικά με 38 χώρες ενώ οι μεγαλύτερες αγορές είναι σύμφωνα με την Hermes το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελλάδα, η Γερμανία, το Ισραήλ η Πολωνία, η Αυστρία, η Σουηδία, η Ρουμανία, η Ιταλία και η Γαλλία.