Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κατωτατος μισθος

Σαφές και αυστηρό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.

Ο Υπουργός Εργασίας, Κυριάκος Κούσιος, ξεκαθάρισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη και θα προχωρήσει, στην καθιέρωση και θέσπιση Εθνικού Κατώτατου Μισθού, ανεξάρτητα από την πορεία των διαβουλεύσεων και της επιμονής σε εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις, μεταξύ εργοδοτών και συντεχνιών.

«Με βεβαιότητα θα εφαρμοστεί, ανεξάρτητα από το που θα καταλήξουμε στο τέλος, με τις διαβουλεύσεις», είπε ο Υπουργός Εργασίας.

Ο κ. Κούσιος, που μιλούσε μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο, ανέφερε ότι θα δει αύριο τις εργοδοτικές οργανώσεις ΟΕΒ και ΚΕΒΕ και στις 9 Αυγούστου το συνδικαλιστικό κίνημα. Και τόνισε πως η κύρια προσπάθεια του είναι να συγκεραστούν οι απόψεις και διαφορές, μεταξύ των κοινωνικών εταίρων.

«Ευελπιστώ όμως ότι θα φτάσουμε σε εκείνο το σημείο, που οι απόψεις δεν θα απέχουν πάρα πολύ, για να νοιώσουν όλοι, όπως έχω πει, περήφανοι», δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας.

Στη συνάντηση, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ έθεσε στο τραπέζι τη θέσπιση του Κατώτατου Μισθού, αλλά και το συνταξιοδοτικό κυρίως για τους εργαζόμενους σε βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα

«Να μπορούν κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις να αφυπηρετούν στο 63 έτος της ηλικίας τους χωρίς την αποκοπή του 12%, όπως συμβαίνει σήμερα», επισήμανε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ.

Κυριάκος Κούσιος και Μαρίνος Σιζόπουλος, ανέφεραν ότι θα συνεχίσουν τις μεταξύ τους επαφές και συζητήσεις για σημαντικά θέματα στον εργασιακό τομέα.