Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κατωτατος μισθος ευρω χρηματα

Ειλικρινής και ωμός, χωρίς καμία προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης, ο Υπουργός Εργασίας, παραδέχθηκε για πρώτη φορά δημοσίως, πως είναι αδύνατο να φθάσουν σε συμφωνία οι συντεχνίες και οι εργοδότες, για την θέσπιση Εθνικού Κατώτατου Μισθού.

Σε δηλώσεις του, μετά την συνάντηση που είχε με τις εργοδοτικές οργανώσεις ΟΕΒ και ΚΕΒΕ, και έχοντας δίπλα του τους προέδρους των δύο Οργανώσεων, ο Κυριάκος Κούσιος αναφέρθηκε επανειλημμένα μόνο στην προοπτική επίτευξης συγκλίσεων, εξαιτίας του χάσματος θέσεων που χωρίζει τις δύο πλευρές σε πλείστα τόσα θέματα.

«Υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις σε συγκεκριμένα θέματα. Προσπαθώ μαζί με τους συνεργάτες μου, να σμικρύνουμε το χάσμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Υπουργός Εργασίας, απέφυγε επιμελώς να αναφερθεί στα συγκεκριμένα ζητήματα διαφωνιών μεταξύ των κοινωνικών εταίρων. Σε μια ευνόητη προσπάθεια να προστατεύσει τη διαδικασία του κοινωνικού διαλόγου του οποίου επικεφαλής είναι ο ίδιος.

«Δεν αναμένω ότι θα υπάρξει πλήρης συμφωνία ή ομοφωνία. Αλλά εφόσον, οι συγκλίσεις είναι στο βαθμό που πρέπει, τότε θα μπορούμε όλοι με περηφάνια να δηλώνουμε ότι συμμετείχαμε στη θεσμοθέτηση του Εθνικού Κατώτατου Μισθού», υποστήριξε.

Ενδεικτική του κλίματος και η απόσυρση του εγγράφου που ετοίμασε και κατέθεσε ο κ. Κούσιος στις συναντήσεις που είχε με τους κοινωνικούς εταίρους.

«Και πρέπει να σας πω, ότι ούτε από την μια πλευρά ήταν αποδεκτό, ούτε από την άλλη. Όταν λοιπόν, διαδικαστικά διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν ενστάσεις, δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα εκ μέρους του υπουργείου, να αποσυρθεί αυτό το άτυπο έγγραφο», ανέφερε.

Αισιόδοξοι οι ΟΕΒ-ΚΕΒΕ

Παρά τις σημαντικές διαφωνίες με την συνδικαλιστική πλευρά, Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης εκ μέρους του ΚΕΒΕ και Αντώνης Αντωνίου της ΟΕΒ, δήλωσαν αισιόδοξοι, ότι στο τέλος του κοινωνικού διαλόγου, θα βρεθεί κοινά αποδεχτή λύση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα συμφωνήσουν σε όλα.

Ο Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης δήλωσε πως:

Με καλή διάθεση εκ μέρους όλων, θα υπάρξουν πολλές συγκλίσεις. Και ότι θα καταλήξουμε σε κάτι που θα είναι για όλους ανεκτό ή υποφερτό

 

Ο Αντώνης Αντωνίου ανέφερε:

Πολύ αισιόδοξος. Τώρα, αν θα είμαστε όλοι ικανοποιημένοι, είναι άλλο θέμα

 

Την ερχόμενη Τρίτη, 9 Αυγούστου ο κύριος Κούσιος θα συναντηθεί με τις ηγεσίες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και ανάλογα με τις εξελίξεις θα αποφασιστεί αν θα συνεχιστούν οι χωριστές συναντήσεις. Πάντως, η επόμενη προγραμματισμένη κοινή συνάντηση των κοινωνικών εταίρων, με τον Υπουργό είναι προγραμματισμένη στις 25 Αυγούστου.