Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μαυρογιαννης

Σειρά μέτρων για την προστασία των εισοδημάτων από τον πληθωρισμό, εισηγείται ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης, τονίζοντας ότι ο πληθωρισμός φαίνεται να βαδίζει ολοταχώς σε διψήφια ποσοστά, με την απώλεια εισοδημάτων για τα νοικοκυριά να αγγίζει «ιστορικά επίπεδα», όπως λέει.

«Σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2021, ένας μισθός των 1000 ευρώ, φέτος αξίζει 904 ευρώ», αναφέρει σε ανακοίνωση ο κ. Μαυρογιάννης, σημειώνοντας ότι τα πετρελαιοειδή έχουν αυξηθεί κατά 46% και ο ηλεκτρισμός κατά 40%, σε σχέση με πέρσι.

«Η κατάργηση της διπλής φορολογίας στα καύσιμα και η επιβολή πλαφόν στον ειδικό φόρο κατανάλωσης είναι μερικά από τα εργαλεία που θα πρέπει η κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει για να ελαφρύνει τα επιπλέον οικονομικά βάρη, που ολοένα και περισσότερο φορτώνονται τα χαμηλά και μεσαία εισοδηματικά στρώματα», συνεχίζει και προσθέτει ότι η επαναφορά και η επέκταση της ΑΤΑ και η αναπροσαρμογή των επιδομάτων προς τις ευάλωτες ομάδες «θα δώσουν ανάσα στους συμπολίτες μας που βρίσκονται ήδη στα όρια της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού».