Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Καύσιμα

Καίνε τις τσέπες των Κυπρίων οι τιμές στα καύσιμα. Το νέο πρωτόγνωρα, ιστορικό υψηλό, τόσο στην βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης, που προκαλούν και νέα εκτόξευση στην ακρίβεια, οδηγούν κυριολεκτικά σε σφαγή τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Μέρα με τη μέρα φλερτάρουν όλο και περισσότερο με τα δύο ευρώ το λίτρο, ποσό το οποίο φαίνεται να αγγίζουν σε λιγότερο από δύο εβδομάδες.

Συγκεκριμένα, ο μέσος όρος της τιμής πώλησης της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων ανά λίτρο στην Κύπρο είναι στο 1 ευρώ και 754 σεντς. Όσο για το πετρέλαιο κίνησης ο μέσος όρος τιμής είναι στο 1 ευρώ 834 σεντς. Την ίδια ώρα, ο μέσος όρος της τιμής πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης ανέρχεται στο 1 ευρώ και 321 σεντς.

Σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ένωσης Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής, Λουκάς Αριστοδήμου, ανέφερε πως θα ανεβούν και άλλο οι τιμές των καυσίμων.

«Όπως έχουνε εξελιχθεί τα πράγματα η μόνη σωτηρία του καταναλωτή είναι ο εαυτός τους. Τα τηλέφωνα δεν σταματούν, ο κόσμος είναι ξετρελαμένος και βρίσκεται σε απόγνωση», τόνισε ο κ. Αριστοδήμου.

Όσον αφορά τους πρατηριούχους, είπε πως αντιμετωπίζουν προβλήματα και προσπαθούν να διατηρήσουν τον ανταγωνισμό μεταξύ τους καθώς μειώθηκαν οι πωλήσεις τους το τελευταίο διάστημα.

«Κάποιοι πρατηριούχοι καθυστερούν μια δύο ημέρες να βάλουν τις αυξήσεις των καυσίμων. Οι καταναλωτές δεν αγοράζουν όπως αγόραζαν το προηγούμενο διάστημα και λόγω αυτού αντιμετωπίζουν προβλήματα», είπε ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ένωσης Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής.

Την ίδια ώρα, είπε πως οι Κύπριοι είναι ιδιαίτερα εξαρτημένοι από το αυτοκίνητο, παρομοιάζοντας το καύσιμο με το ψωμί και σημειώνοντας πως είναι αναγκαίο κακό με το οδικό δίκτυο που υπάρχει στη χώρα μας.