Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης έξι ημερών εναντίον τριών προσώπων ηλικίας 41, 48 και 54 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με υπόθεση που αφορά συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, διάρρηξης κτιρίων, συγκεκριμένα αποθηκών, κλοπής ηλεκτρογεννητριών, οικοδομικών και άλλων υλικών και κλεπταποδοχής, αδικήματα που φέρεται να διαπράχθηκαν από τον Αύγουστο του 2023 μέχρι και τις 20/10/24 σε παγκύπρια κλίμακα.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Λάρνακας Χάρης Χατζηγιασεμή, «κατόπιν αξιολόγησης και αξιοποίησης πληροφορίας που λήφθηκε από το ΤΑΕ Λευκωσίας, διενεργήθηκαν χθες Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, έρευνες σε αγροτικές περιοχές στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου, καθώς και στις Βρετανικές Βάσεις Δεκέλεια»ς. Στην επιχείρηση, είπε, «συμμετείχαν μέλη των ΤΑΕ Λευκωσίας, Λάρνακας, Αμμοχώστου, του Αστυνομικού Σταθμού Κοφίνου, καθώς και της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων».

Πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια της έρευνας «εντοπίστηκαν στην επαρχία Λάρνακας 4 γεννήτριες, 14 μεταλλικά πλέγματα, στην επαρχία Αμμοχώστου δύο γεννήτριες και ένα τρακτέρ και στο έδαφος των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας άλλες 14 γεννήτριες. Για την υπόθεση συνελήφθησαν βάσει δικαστικών ενταλμάτων και τέθηκαν υπό κράτηση τρεις άντρες, ένας από την επαρχία Αμμοχώστου ηλικίας, 54 ετών και δύο από την επαρχία Λάρνακας 48 και 41 ετών».

Οι τρεις άνδρες οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα κράτησης για έξι ημέρες.

Όπως εξήγησε ο κ. Χατζηγιασεμή, «για την υπόθεση έγιναν 23 καταγγελίες στη Λευκωσία, 6 στην Αμμόχωστο, 29 στη Λάρνακα, 16 στη Λεμεσό και 4 στη Πάφο».

Η Αστυνομία, είπε, «προσπαθεί να εντοπίσει και άλλες τέτοιου είδους καταγγελίες που πιθανόν να έγιναν, ο κάθε ένας από τους τρεις δράστες φαίνεται να διαδραμάτισε το δικό του ρόλο στην υπόθεση και σίγουρα φαίνεται να είχαν οικονομικό όφελος από τη διάπραξη των αδικημάτων».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως «θα καταβληθεί προσπάθεια για επιστροφή των γεννητριών στους ιδιοκτήτες τους, αφού πρώτα γίνει αναγνώριση της κλαπείσας περιουσίας στη βάση του σειριακού αριθμού τους. Πρόκειται για βαριού τύπου γεννήτριες η αξία των οποίων ενδεχομένως να υπερβαίνει τις 14 χιλιάδες εκάστη, ενώ το τρακτέρ που κλάπηκε είναι σε χρησιμοποιήσιμη κατάσταση».

Σημείωσε ακόμα ότι «εκτός από τις γεννήτριες και το τρακτέρ τα υπόλοιπα υλικά που κλάπηκαν είναι περιφράξεις, πάνελ φωτοβολταϊκών και άλλα οικοδομικά υλικά. Μετά τον εντοπισμό της κλαπείσας περιουσίας θα γίνει καταμέτρηση, φωτογράφιση και δημοσίευση προκειμένου να εντοπιστούν οι ιδιοκτήτες τους» κατέληξε.

Το ΤΑΕ Λάρνακας συνεχίζει τις εξετάσεις.