Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ευρωπαϊκο πανεπιστημιο

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ η Τελετή Αποφοίτησης της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Στην τελετή απονεμήθηκαν 265 πτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί τίτλοι σπουδών. Παράλληλα, δόθηκαν και βραβεία σε άριστους φοιτητές και φοιτήτριες αλλά και πρωτεύσαντες αποφοίτους.

Προσκεκλημένοι στην τελετή ήταν ο κ. Ιωάννης Σαρμάς  υπηρεσιακός Πρωθυπουργός της Ελλάδας πρώην ανώτατος δικαστικός λειτουργός, πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και ο κ. Αντώνης Λιάτσος Προέδρος του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου.

ευρωπαϊκο

Ο πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, καθ. Αντρέας Ευσταθίου   απευθύνθηκε στους αποφοίτους με αυτά τα λόγια : «Πρέπει να νιώθετε πολύ υπερήφανοι για το επίτευγμά σας. Καθώς αποφοιτάτε σήμερα, έχετε δώσει στον εαυτό σας μια εξαιρετική βάση για το μέλλον σας, ολοκληρώνοντας το πτυχίο σας εδώ. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να νιώθετε πολύ προνομιούχοι/ες που παρακολουθήσατε μαθήματα από καθηγητές διεθνούς φήμης ειδικούς στον τομέα τους και που με την έρευνά τους έχουν συνεισφέρει σημαντικά στην ανθρωπότητα και την κοινωνία. Θα ήθελα να σας συγχαρώ θερμά που ανήκετε στην τάξη των αποφοίτων του 2024.»

Ο Πρύτανης στην ομιλία του αναφέρθηκε επίσης στα επιτεύγματα της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων: « Σημειώνω επίσης με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση την συνεργασία της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του πανεπιστημίου μας με το Cambridge Center for Alternative Finance που ανήκει στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου του Cambridge.» Ο Πρύτανης εξήρε επίσης τα επιτεύγματα του Κέντρου Αριστείας CERIDES στο οποίο συμμετέχουν πολλοί καθηγητές από τη Νομική Σχολή: «Θα ήθελα να επισημάνω το ερευνητικό έργο SEMEDFIRE που συντονίζεται από το Κέντρο Αριστείας CERIDES. Το έργο το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Horizon Europe της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στοχεύει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της Κλιματικής Αλλαγής πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Imperial College London.»

ευρωπαϊκο

Αξίζει να σημειωθεί πως δόθηκαν συγκινητικές ομιλίες από τους αριστούχους απόφοιτους για τη Νομική Σχολή η κ. Παρέσογλου Αναστασία, και για τη Σχολή

Διοίκησης Επιχειρήσεων η κ. Φράγκου Πολυδώρα