Τηλεόραση Ραδιόφωνο
τζαστιν τιμπερλεικ

Ένα δίδυμο καλλιτεχνών δημιούργησε εκτυπώσεις περιορισμένης έκδοσης με βάση τη φωτογραφία σύλληψης του Justin Timberlake. Τώρα εξαφανίζονται από τα ράφια.

Οι δύο καλλιτέχνες από τα Χάμπτονς, μετέτρεψαν την πρόσφατη φωτογραφία του τραγουδιστή της ποπ σε ένα πορτρέτο τύπου Άντι Γουόρχολ.

Ο Robert Lohman, ζωγράφος και σχεδιαστής εσωτερικών χώρων που συνήθως ειδικεύεται σε αιθέριους πίνακες με σύννεφα και ουρανούς, συνεργάστηκε με μια φίλη του, τη φωτογράφο Mary Godfrey, για να βγάλουν μια έκδοση εκτυπώσεων inkjet σε καμβά με τη φωτογραφία κράτησης του Timberlake.

«Όταν είδα για πρώτη φορά αυτή την εικόνα του Timberlake, είπα ότι είναι μοναδική. Ένιωσα την ανάγκη να την αναπτύξω», δήλωσε ο Lohman στο artnet.com.

«Η μεγαλοφυΐα του Andy Warhol ήταν να γνωρίζει ποιες εικόνες θα μπορούσαν να συλλάβουν και να προκαλέσουν μια στιγμή στο χρόνο, και η φωτογραφία του Justin μού φάνηκε να κάνει ακριβώς αυτό. Σκέφτηκα ότι άξιζε την επεξεργασία σε στυλ Warhol και πιστεύω ότι ο Andy θα το ενέκρινε».

«Οδηγούσα προς το σπίτι μου όταν μου τηλεφώνησε η Romany για να μου πει ότι το ένα είχε ήδη πουληθεί», είπε ο Lohman. «Τώρα δουλεύουμε σκληρά για να συμπληρώσουμε τις παραγγελίες που έρχονται! Δεχόμαστε τηλεφωνήματα από όλο τον κόσμο – Γερμανία, Αυστραλία και Καναδά, καθώς και από όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι μια στιγμή στην ιστορία, μια στιγμή στο χρόνο. Ο κόσμος σχετίζεται με τον Justin Timberlake και τον απολαμβάνει, και κατά μία έννοια λυπάται που συνέβη αυτό – όπως κι εγώ. Θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες, αλλά υπάρχει μεγάλη υποστήριξη πίσω του».

Παρά τη συντριπτική ζήτηση για το έργο, ο έμπορος και οι καλλιτέχνες έχουν υποσχεθεί να μην αυξήσουν την τιμή, εκτός από τις τελευταίες εκδόσεις που αρχίζουν να εξαντλούνται.

«Αν συνεχίσει να είναι δημοφιλές», πρόσθεσε ο Lohman, «θα εξερευνήσουμε και άλλους χρωματισμούς – όπως ακριβώς έκανε ο Andy Warhol».

Το πορτρέτο το οποίο κυκλοφορεί σε τέσσερις εκδοχές, έχει τον τίτλο «Tuesday Night Out Featuring Justin Timberlake» και πωλείται στην γκαλερί Romany Kramoris Gallery στο Σαγκ Χάρμπορ για 520 δολάρια. Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το American Hotel, εκεί όπου δείπνησε ο τραγουδιστής νωρίτερα το βράδυ της σύλληψης.

Υπενθυμίζεται ότι ο τραγουδιστής συνελήφθη στο Τέξας, έπειτα από έξοδο με φίλους, για επικίνδυνη οδήγηση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας απέτυχε στα τεστ νηφαλιότητας και αρνήθηκε να κάνει αλκοτέστ. Οι φωτογραφίες με την απελευθέρωσή του από το αυτόφωρω έγιναν επίσης viral.

 
Πηγή: Marie Claire