Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πυρκαγια

Δύο περίπου εκτάρια με καλαμιώνες, δέντρα και άγρια βλάστηση κατέκαυσε πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι παρά την αλυκή Λάρνακας.

Σε ανάρτηση του στην πλατφόρμα «Χ» ο Ανδρέας Κεττής, εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αναφέρει ότι η φωτιά παρά την αλυκή Λάρνακας «είναι διαχειρίσιμη και η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχωρεί με τελικές κατασβέσεις και οριοθέτηση της πυρκαγιάς».

Προσθέτει ότι η πυρκαγιά «κατέκαυσε  συνολική έκταση περίπου δύο εκταρίων και είναι σοβαρός ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων λόγω ανέμων που πνέουν στην περιοχή και της πυκνής άγριας βλάστησης. Υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα για αντιμετώπιση τους».

Για κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν πέντε οχήματα από Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λάρνακας και ένα από την ΕΜΑΚ, δύο οχήματα από το Τμήμα Δασών καθώς και βυτιοφόρο και εκσκαφέας από τον Δήμο Λάρνακας.

Επίσης η Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας ενίσχυσε τις προσπάθειες πυρόσβεσης με εκσκαφείς, ενώ χρησιμοποιήθηκε και ένα αεροσκάφος πυρόσβεσης.

Στην περιοχή μετέβησαν μέλη της Πολιτικής Αμυνας, της Αστυνομίας και ομάδα από το οργανωμένο εθελοντικό σύνολο Support cy.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ανάρτηση του κ. Κεττή, στην περιοχή υπάρχουν υποστατικά και κατοικίες και καταβλήθηκε προσπάθεια προστασίας τους από τις επίγειες δυνάμεις, ενώ έγινε ανάκληση προσωπικού που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας.

Σημειώνεται ότι τα αίτια της πυρκαγιάς εξετάζονται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι σήμερα Τετάρτη, 10 Ιουλίου, 2024 και ώρα 13:30 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην περιοχή Προδρόμι στην Πόλη Χρυσοχούς.

Η επέμβαση των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση, με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να τεθεί υπό έλεγχο στις 13:50 προτού επεκταθεί. 
 
Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετείχαν 13 άτομα του Τμήματος Δασών με 4 μεγάλα πυροσβεστικά οχήματα και 2 προωθητές γαιών. Εκ μέρους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου συμμετείχαν 2 πυροσβέστες με ένα πυροσβεστικό όχημα. Τη διαδικασία πυρόσβεσης συνέδραμε και ένα πτητικό μέσο του Τμήματος Δασών.    

Τα ακριβή αιτία της πυρκαγιάς διερευνώνται.