Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γαζα

Ιατρικές πηγές έκαναν λόγο για έξι θανάτους πρωί της Τετάρτης στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι συνεχίζει τις «αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις», κυρίως στην έδρα της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (Unrwa) στην Πόλη της Γάζας.

Στο νοσοκομείο Μαρτύρων Αλ Άκσα στο Ντέιρ αλ-Μπάλαχ (κέντρο) ιατρική πηγή δήλωσε ότι «τέσσερις μάρτυρες και ένας σοβαρά τραυματίας» έφθασαν ύστερα από πλήγμα σε κατοικία κοντά στη Νουσεϊράτ.

Νοτιότερα, δύο νεκροί και έξι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Νάσερ της Χαν Γιούνις, σύμφωνα με ιατρική πηγή.

Αυτό έρχεται σε συνέχεια πλήγματος στην ίδια περιοχή χθες βράδυ, που στοίχισε τη ζωή σε 29 ανθρώπους, σε σχολείο όπου είχαν καταφύγει εκτοπισμένοι στο Αμπασάν, σύμφωνα με πηγές στη Γάζα μεταξύ των οποίων από τη Χαμάς, η οποία κατήγγειλε μια «τρομερή σφαγή.

Ο ισραηλινός στρατός, που δήλωσε ότι επαληθεύει τις πληροφορίες αυτές, δήλωσε ότι στοχοθέτησε κοντά στο σχολείο «τρομοκράτη της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς» που είχε συμμετάσχει στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Σήμερα, δήλωσε ότι συνεχίζει τις επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας, κυρίως στην Πόλη της Γάζας, στη Σουζάιγια και τη Ράφα (νότος).

Στην Πόλη της Γάζας, «οι στρατιώτες εξαπέλυσαν τη νύχτα αντιτρομοκρατική επιχείρηση κατά τρομοκρατών της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ που επιχειρούσαν στην έδρα της Unrwa και τη χρησιμοποιούσαν ως βάση για να πραγματοποιούν επιθέσεις κατά στρατιωτών στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας», δήλωσε ο στρατός σε ανακοίνωση.

«Αφού άνοιξαν διάδρομο με στόχο να διευκολυνθεί η απομάκρυνση αμάχων από την περιοχή, οι στρατιώτες εξαπέλυσαν στοχευμένη επιδρομή στην τοποθεσία αυτή, εξάλειψαν τους τρομοκράτες σε μάχες σώμα με σώμα και εντόπισαν μεγάλες ποσότητες όπλων», σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού.

Ερωτηθείσα από το Γαλλικό Πρακτορείο, η Unrwa δήλωσε ότι δεν έχει άμεσα πληροφορίες.

«Δεκάδες τρομοκράτες» σκοτώθηκαν επίσης και υπόγειες σήραγγες καταστράφηκαν στη Σουζάιγια, ανατολικά της Πόλης της Γάζας, το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με τον στρατό.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν εκ νέου συνοικίες στην Πόλη της Γάζας, όπου ο στρατός έχει επεκτείνει τις επιχειρήσεις του αυτές τις τελευταίες ημέρες.

Ο πόλεμος στη Γάζα εισήλθε την Κυριακή στον δέκατο μήνα του.