Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ο9ιθ

Μετά από τη λήψη πλειάδας καταθέσεων τόσο από τους ίδιους τους εν αργία Αρχιμανδρίτες όσο και από το στενό τους περιβάλλον, αλλά και από τον κύκλο της Μητρόπολης Ταμασού, πλέον ολοκληρώθηκε το πόρισμα της ανακριτικής επιτροπής της Ιεράς Συνόδου.

Όπως φαίνεται το πόρισμα καταλογίζει εκκλησιαστικά αδικήματα στους εν αργία Αρχιμανδρίτες Νεκτάριο και Πορφύριο, και με την καθαίρεση όπως έχουμε πληροφορηθεί από εκκλησιαστικούς κύκλους να θεωρείται δεδομένη.

Από εκεί και πέρα αναμένεται να οριστεί Εκκλησιαστικός Εισαγγελέας, ο οποίος θα συντάξει το κατηγορητήριο με βάση το ανακριτικό υλικό και την απόφαση της Ανακριτικής Επιτροπής.

Στο κατηγορητήριο, πέραν από τις κατηγορίες, καταγράφονται, οι κανόνες που παραβιάστηκαν, η ποινή που προβλέπεται καθώς επίσης περιγράφονται τα γεγονότα. Αυτό αφού δοθεί στους μοναχούς, θα μελετηθεί και ακολούθως θα απαντήσουν εάν παραδέχονται ή όχι τις κατηγορίες.

Την ίδια ώρα εκκρεμεί και η δίκη στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας με κατηγορούμενους τους δύο εν αργία Αρχιμανδρίτες Νεκτάριο και Πορφύριο, οι οποίοι κατηγορούνται για οικονομικής φύσεως αδικήματα.

Παράλληλα τρέχουν και οι έρευνες της Αστυνομίας για τις υπόλοιπες πτυχές του σκανδάλου, μέσα σε αυτά και οι αστυνομικές έρευνες για την τοποθέτηση των καμερών στην Μονή, για τις οποίες οι Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, έδειξε ποινικά σε βάρος τριών προσώπων, ανάμεσα στους οποίους, όπως αναφέρουν πληροφορίες, και ο Μητροπολίτης Ησαΐας.