Τηλεόραση Ραδιόφωνο
λιθ

Την πρώτη του επίσκεψη στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών «Πουρνάρα» πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης ο Υφυπουργός Μετανάστευσης, Νίκολας Ιωαννίδης. 

Ο κ. Ιωαννίδης, ενημερώθηκε από λειτουργούς για το Κέντρο στο οποίο αυτή τη στιγμή διαμένουν 222 πρόσωπα, αριθμός πολύ μικρότερος σε σύγκριση με τους χιλιάδες μετανάστες που φιλοξενούσε το Κέντρο λίγα χρόνια νωρίτερα. 

Στο Κέντρο θα ξεκινήσει κτηριακή αναβάθμιση των υποδομών. Το κονδύλι ύψους 27,5 εκατομμυρίων προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σύμφωνα με τον Υφυπουργό και θα υλοποιηθεί από το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης. 

«Είχα τύχει ενημέρωσης νωρίτερα σήμερα, από τους λειτουργούς της υπηρεσίας Ασύλου για τον τρόπο που εργάζονται, για τα επιτεύγματα και για κάποια προβλήματα. Ήθελα να διαπιστώσω και εγώ το πως λειτουργεί το Κέντρο υποδοχής, έχω δει ότι όντως έχει υπάρξει μεγάλη βελτίωση. Σε αυτό έχει βοηθήσει η μείωση των ροών που επιτρέπει στην υπηρεσία να οργανωθεί καλύτερα, υπάρχει και σχέδιο για βελτίωση των υποδομών. Βλέπω ότι υπάρχουν αξιόλογοι λειτουργοί οι οποίοι διεκπεραιώνουν επιτυχώς τις εργασίες τους και είμαι σίγουρος ότι θα συνεργαστούμε στενά ούτως ώστε να συνεχίσουμε ακόμα καλύτερα να διαχειριζόμαστε αυτό το δύσκολο ζήτημα», σημείωσε ο Υφυπουργός. 

«Δεν θέλουμε η πράσινη γραμμή να καταστεί δίοδος μεταναστών»

Σχετικά με τους μετανάστες στη Νεκρή Ζώνη, ο Υφυπουργός τόνισε ότι η Κύπρος δεν θα δεχθεί μετανάστες από την Πράσινη Γραμμή. Ο Υφυπουργός είπε ότι παρέχεται φροντίδα και βοήθεια σε αυτούς τους ανθρώπους όμως δεν θα γίνουν δεκτοί στην Κυπριακή Δημοκρατία. 

«Είναι ένα ζήτημα το οποίο διαχειριζόμαστε μαζί και με το ΥΠΕΞ, Υπουργείο Δικαιοσύνης είναι οριζόντιο το ζήτημα. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε αυτούς τους ανθρώπους, δεν θέλουμε η πράσινη γραμμή να καταστεί δίοδος μεταναστών. Αυτό που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα, οπότε θέλουμε να περιορίσουμε αυτό το ζήτημα, φροντίζουμε όμως καθημερινά για την διαβίωση αυτών των ανθρώπων ούτως ώστε να έχουν όλα όσα χρειάζονται μέχρι να επιλυθεί το ζήτημα», υπογράμμισε ο Υφυπουργός.