Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πυρκαγια τριμικληνη

Από πυροτέχνημα φαίνεται να προκλήθηκε η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας στην περιοχή της Τριμίκλινης στην Επαρχία Λεμεσού. Από τις εξετάσεις προέκυψε μαρτυρία ότι η φωτιά προκλήθηκε από άναμμα πυροτεχνήματος από δύο ανήλικους ηλικίας 12 και 13 ετών. Όσον αφορά την πυρκαγιά στην Ανώγυρα, οι αρχές πέρασαν χειροπέδες σε 32χρονο Αιγύπτιο μετά από μαρτυρία που προέκυψε εναντίον του. Ο 32 χρονος τέθηκε υπό 6ήμερη κράτηση.

Η καμένη έκταση που άφησε πίσω της η πυρκαγιά στην περιοχή της Τριμίκλινης εκτιμάται περίπου στα 1,3 τετραγωνικά χλμ δασικής βλάστησης.

Η φωτιά στην Ανώγυρα κατέκαψε συνολική έκταση 1.5 τετραγωνικού χιλιομέτρου περίπου από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και χαρουπόδεντρα.

Όπως ανέφερε και στο Μέρα Μεσημέρι του ΑΝΤ1 ο Κοινοτάρχης Ανώγυρας Φοίβος Νικολάου, η μαρτυρία που έχει στα χέρια του για τη χθεσινή πυρκαγιά είναι πως κάτοικοι κοντά στο σημείο που ξεκίνησε η φωτιά άκουσαν ήχους από αυτοκίνητο και μετά από λίγο είδαν τη φωτιά να ξεσπά.

Ο κ. Νικολάου δήλωσε πως η αντιμετώπιση της πυρκαγιάς από πλευράς των αρμοδίων «έγινε όπως έπρεπε» και όλοι ήταν στο σημείο «στην ώρα τους».

«Δυστυχώς ένα μέτωπο που ήταν κάτω στον ποταμό και δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι εμείς, μετέφερε τη φωτιά και πήγε μέχρι το Πραστειό».

Ο κοινοτάρχης Τριμίκλινης Ανδρέας Ορφανού ανέφερε στο Μέρα Μεσημέρι του ΑΝΤ1, πως οι μαρτυρίες είπαν πως δύο νεαροί «έπαιζαν» με κροτίδες και μικρά πυροτεχνήματα.

«Δεν είχε πάρτι ή όποια άλλη σύναξη, απλώς ‘έπαιζαν’ με την εύφλεκτη ύλη».

Ο ύποπτος εντοπίστηκε με 8.000 ευρώ στην κατοχή του

Στις δηλώσεις του ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου δήλωσε πως έχει προκύψει μαρτυρία για ύποπτο όχημα, σχετικά με τη φωτιά στην Ανώγυρα, και ο κάτοχος του τελεί ήδη υπό 6ήμερη κράτηση.

Η μαρτυρία αναφέρει ότι το όχημα, το οποίο κατέχει ο ύποπτος, θεάθηκε στο σημείο όπου εξερράγη η πυρκαγιά κατά τον χρόνο που ξεκίνησε η φωτιά.

Όπως δήλωσε ο κ. Κυριάκου από τις μέχρι στιγμής εξετάσεις δεν δικαιολογείται η παρουσία του στο συγκεκριμένο χώρο.

«Μόλις λάβαμε τη μαρτυρία και την πληροφορία έγιναν εξετάσεις προς εντοπισμό του. Αρχικά δεν έχει εντοπιστεί, όμως μετά από εκτεταμένες εξετάσεις  εντοπίστηκε το όχημα στο χωριό Πάχνα, όπου ακολούθως εντοπίστηκε και ο ίδιος να κρύβεται σε στέγη οικίας».

Όπως είπε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, ο ύποπτος διαμένει παράνομα στην Κύπρο και από έρευνα που έγινε εντοπίστηκε στην κατοχή του χρηματικό ποσό πέραν των 8.000 ευρώ και συνελήφθη και για άλλα αυτόφωρα αδικήματα, τα οποία επίσης διερευνώνται.