Τηλεόραση Ραδιόφωνο

«Κεραυνός εν αιθρία μπορεί να χαρακτηριστεί η δημοσιογραφική διέγερση από τις πρόσφατες ατυχέστατες και αδικαιολόγητες αναφορές για δήθεν εμπλοκή της Κύπρου στην μεσανατολίτικη κρίση» λέει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Διευθυντών Ξενοδοχείων (ΠΑΣΥΔΙΞΕ) και ζητά «ορθότερη διαχείριση» του ζητήματος. Δημοσιεύματα που άπτονται της ασφάλειας, αν δεν τύχουν σωστής και μελετημένης αντιμετώπισης, μπορεί να προκαλέσουν αρνητικές παρενέργειες και να μετατραπούν σε παράγοντα αποσταθεροποίησης της οικονομίας, κυρίως της τουριστικής ζήτησης, προσθέτει.

Τα δημοσιεύματα, αναφέρεται, γίνονται τροφή στην προπαγάνδα των τουριστικών ανταγωνιστών και είναι επιζήμια για την οικονομία της Κύπρου.

«Σαφώς έπρεπε να λάβει θέση το κράτος και ορθώς τονίστηκε από τον ΠτΔ ότι η Κύπρος είναι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος. Πέραν αυτού, αναμένεται από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, μέσω έξυπνης επικοινωνιακής στρατηγικής να θέτει σε ισχύ πρωτόκολλα αποκλιμάκωσης, τα οποία αποτρέπουν την αρνητική αναμάσηση και επισφαλή αρθρογραφία που συνεπακόλουθα μεταφέρεται στο διεθνή Τύπο και στις τουριστικές αγορές προέλευσης», προστίθεται.

Σε περίοδο όπου η Κύπρος άρχισε να βρίσκει το βηματισμό της από τις πανδημίες και περιφερειακούς πολέμους, συνεχίζει η ανακοίνωση του ΠΑΣΥΔΙΞΕ «θα ήταν πολύ αντιπαραγωγικό να τεθεί, εντελώς αναίτια, η γεωπολιτική (ανα)ασφάλεια στην τουριστική εξίσωση».

Ταυτόχρονα, προστίθεται, ενδείκνυται έξυπνη διαφήμιση ώστε να μην επηρεαστεί η ροή κρατήσεων προς την Κύπρο.

Σημειώνεται ότι αναμένεται από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών καθώς και το Υφυπουργείο Τουρισμού να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο διασφαλίζοντας την αποτελεσματική και άμεση αποκλιμάκωση αναφορών και δημοσιευμάτων.

Ταυτόχρονα καλούνται τα μέλη του συνδέσμου όπως ασκήσουν τη θετική επιρροή τους προς τους οργανωτές ταξιδιών και το τακτικό πελατολόγιο τους για αποτροπή αρνητικών συνειρμών που θα θέτουν σε κίνδυνο την τουριστική ζήτηση.