Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Σύσκεψη για την εξέταση των αποτελεσμάτων από τις έρευνες στην υπόθεση της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ έχει συγκαλέσει αύριο, Τετάρτη ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στη Νομική Υπηρεσία, στις 11:30, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων ομάδων της Αστυνομίας, που εξετάζουν την υπόθεση.

Κατά τη σύσκεψη αναμένεται να ενημερωθεί ο Γενικός Εισαγγελέας για τη μέχρι στιγμής πρόοδο των ερευνών, που ακολούθησαν της σύλληψης και της 8ημερης κράτησης του εν αργία Αρχιμανδρίτη,  Νεκτάριου.

Σημειώνεται ότι η Αστυνομία είχε λάβει 80 καταθέσεις πριν από τη σύλληψη του μοναχού και αναμενόταν να λάβει ακόμα 63 κατά τη διάρκεια της υποκράτησής του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες την προηγούμενη εβδομάδα η Αστυνομία λάμβανε καθημερινά καταθέσεις και κατά την αυριανή σύσκεψη θα ενημερώσει τον Γενικό Εισαγγελέα, για τις εξελίξεις και τα συμπεράσματα που προκύπτουν.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων Αστυνομίας και Νομικής Υπηρεσίας.

Στο μεταξύ, οι διαδικασίες σε εκκλησιαστικό επίπεδο βρίσκονται προς το τέλος, ενώ το τελικό πόρισμα της Ανακριτικής Επιτροπής της Εκκλησίας αναμένεται να παραδοθεί το αμέσως επόμενο διάστημα στο Συνοδικό Δικαστήριο.

Τα μέλη της Ανακριτικής Επιτροπής βρίσκονται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στη διαδικασία ετοιμασίας της τελικής έκθεσής τους, στην οποία θα περιλαμβάνεται αναφορά στα γεγονότα, κωδικοποίηση ενδεχόμενων παραπτωμάτων, ενώ μέσω του πορίσματος θα υποδεικνύεται κατά πόσο οι δύο μοναχοί, Νεκτάριος και Πορφύριος, είναι ένοχοι ή αθώοι.

Σε περίπτωση που υποδεικνύεται μέσω του πορίσματος ενοχή, θα περιλαμβάνεται και η ποινή που προτείνει η Ανακριτική Επιτροπή, που στην περίπτωση αυτή είναι η ποινή της καθαίρεσης, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.