Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πυρκαγια τριμικλινη

Από πυροτέχνημα φαίνεται να προκλήθηκε η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας στην περιοχή της Τριμίκλινης στην Επαρχία Λεμεσού. Αυτό προκύπτει από τις μέχρι στιγμής εξετάσεις της Αστυνομίας. Από τις εξετάσεις προέκυψε μαρτυρία ότι η φωτιά προκλήθηκε από άναμμα πυροτεχνήματος από δύο ανήλικους ηλικίας 12 και 13 ετών.

Οι ανήλικοι εντοπίστηκαν και στην παρουσία των γονέων τους παραδέχθηκαν ότι άναψαν πυροτέχνημα από το οποίο προκλήθηκε φωτιά.

Υπό έλεγχο η φωτιά - Παραμένουν στο σημείο ισχυρές δυνάμεις

Το Τμήμα Δασών ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τη Δευτέρα 24/06/2024 και ώρα 16:55, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο σήμερα Τρίτη 25/6/2024 η ώρα 6:00. Η καμένη έκταση εκτιμάται περίπου στα 1,3 τετραγωνικά χλμ δασικής βλάστησης.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, συνέχισαν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Με την ανατολή του ήλιου ξεκίνησαν εκ νέου οι εναέριες επιχειρήσεις. Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης, για αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.

Κατά τις επιχειρήσεις κατάσβεσης συνέβαλαν από αέρος 12 πτητικά μέσα. Οι επίγειες δυνάμεις από το Τμήμα Δασών ανήλθαν σε 150 άτομα, 20 πυροσβεστικά οχήματα, 10 προωθητές γαιών και 3 βυτιοφόρα. Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία επιχείρησαν 15 άτομα με 5 πυροσβεστικά οχήματα, από την Πολιτική Άμυνα 31 άτομα με 11 μικρά πυροσβεστικά οχήματα, από την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας 6 άτομα με 2 μικρά πυροσβεστικά οχήματα, από την Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού 4 άτομα με 2 μικρά πυροσβεστικά οχήματα, σημαντική ήταν επίσης και η συμβολή μελών των κοινοτικών συμβουλίων της περιοχής, της Αστυνομίας, Εθνικής Φρουράς, ΑΗΚ και Εθελοντικών Ομάδων.

Τα αίτια της πυρκαγιάς αποδίδονται σε ρίψη πυροτεχνημάτων.