Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Διπλασιασμό του κονδυλίου για το σχέδιο επιχορηγημένων διακοπών των συνταξιούχων ζητά διά του ΓΓ της Κώστα Σκαρπάρη, η Ένωση Κυπριων Συνταξιουχων (ΕΚΥΣΥ), υπενθυμίζοντας ότι η ΕΚΥΣΥ με επιστολή ημερομηνίας 9 Απριλίου εισηγήθηκε προς τον Υπουργό Εργασίας  όπως βελτιωθούν  τα κριτήρια και αυξηθεί το σχετικό ποσό που διατίθεται για να μπορεί να αυξηθεί ο αριθμός των δικαιούχων .

Σε ανακοίνωση της ΕΚΥΣΥ, αναφέρεται ότι ο κ. Σκαρπάρης δήλωσε πως «αν δεν αυξηθεί σημαντικά το κονδύλι που διαθέτει η κυβέρνηση για το σχέδιο επιχορηγημένων διακοπών των συνταξιούχων θα έχουμε κάθε χρόνο το ίδιο πρόβλημα, δηλαδή να  εξαγγέλλει το σχέδιο  και μέχρι να φτάσει η πληροφόρησηστα άτομα που πιθανόν να έχουν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν, το Υπουργείο Εργασίας να εκδίδει  ανακοίνωσηι- όπως έκανε την Παρασκευή- με την όποια να τους πληροφορεί ότι το διαθέσιμο ποσόν σύμφωνα με τον προϋπολογισμό έχει εξαντληθεί και έχει τερματιστεί η υποβολή δηλώσεων συμμετοχής».

Σύμφωνα με τον ΓΓ της ΕΚΥΣΥ το αποτέλεσμα είναι περισσότερες από το 50% των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί να απορριφθεί και μάταια οι ενδιαφερόμενοι θα αναμένουν την έγκριση τους.  

«Η ΕΚΥΣΥ εκτιμά ότι σε μία περίοδο που η ακρίβεια συνεχίζει να είναι στα ύψη και οι συνταξιούχοι δεν έχουν τη δυνατότητα με δικά τους έξοδα να κάνουν έστω και λίγες μέρες διακοπές, θα πρεπει να έρθει το κράτος αρωγός και  να τους στηρίξει με το σχέδιο που υπάρχει, ωστόσο πρέπει να διπλασιαστεί το ολιγότερο το κονδύλι», πρόσθεσε.