Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Στο πλαίσιο εκστρατείας του στρατηγικού σχεδιασμού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Επαρχίας Αμμοχώστου για την πρόληψη των οδικών συγκρούσεων στην Επαρχία Αμμοχώστου και ιδιαίτερα της πρόληψης οδικών συγκρούσεων που διαπράττονται με τετράτροχες μοτοσυκλέτες και Buggy διενεργήθηκαν από μέλη της Τροχαίας Αμμοχώστου μεταξύ των ωρών 21:00-04:00 τα ξημερώματα οδικές αστυνομεύσεις οι οποίες κατέληξαν σε  63 τροχαίες καταγγελίες. 

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου Στήβ Θεοδούλου ανέφερε πως «οι καταγγελίες αφορούσαν 10 καταγγελίες για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 9 παραβάσεις σε σχέση με τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας από οδηγό και 9 από επιβάτες καθώς και τροχαίες παραβάσεις που αφορούσαν οδήγηση χωρίς πιστοποιητικό ασφαλείας και παραβάσεις σημάτων τροχαίας και παράνομης στάθμευσης σε θέση για ΑΜΕΑ». 

Ανέφερε επίσης πως «διενεργήθηκαν 25 έλεγχοι αλκοόλης με τέσσερις καταγγελίες ενώ κατασχέθηκαν και τέσσερις τετράτροχες μοτοσυκλέτες οι οδηγοί των οποίων οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλης». 

Η εκστρατεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου για πρόληψη και αντιμετώπιση των οδικών συγκρούσεων που διαπράττονται με τετράτροχες μοτοσυκλέτες και Buggy θα συνεχιστεί καθόλη την καλοκαιρινή περίοδο, σημείωσε. 

Υπενθύμισε στο κοινό που χρησιμοποιεί το οδικό δίκτυο ότι «η υπερβολική ταχύτητα, η οδήγηση με την χρήση κινητού τηλεφώνου και υπό την επήρεια αλκοόλης και ναρκωτικών ουσιών αποτελούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων και σοβαρών οδικών συγκρούσεων».