Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ξενοδοχειο παραλια

Πληρότητες που θα ξεπεράσουν του 80%, αγγίζοντας σε κάποιες περιπτώσεις και το 90%, αναμένονται το τριήμερο του Κατακλυσμού στα ξενοδοχεία στις παράλιες πόλεις. Την ίδια στιγμή, η αστυνομία λαμβάνει αυξημένα μέτρα σε αυτοκινητόδρομους και κύριες οδικές αρτηρίες.

Πρόβα τζενεράλε ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, αποδεικνύεται το τριήμερο του κατακλυσμού. Μάλιστα, με δεδομένες στα ύψη τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία για το τριήμερο του κατακλυσμού, αναμένεται οι παραλίες να βουλιάξουν από τους κύπριους που θα εκδράμουν τόσο το Σαββατοκύριακο, όσο και την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος.

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων, Φιλόκυπρο Ρουσουνίδη οι πληρότητες των ξενοδοχείων στις παραλιακές πόλεις θα ξεπεράσουν το ογδόντα, αγγίζοντας ακόμη και το ενενήντα τοις εκατό, το τριήμερο του κατακλυσμού.

«Το τριήμερο θα υπάρξει ιδιαίτερη κινητικότητα, υπάρχει αρκετή ζήτηση και έχουν γίνει και κρατήσεις από τους συμπατριώτες μας και σε συνάρτηση με την ουσιαστική τουριστική εισροή που υπάρχει αυτή τη στιγμή από το εξωτερικό, φαίνεται ότι θα καταγραφούν υψηλές πληρότητες 80 και πλέον τα εκατό. […] Ενδεχομένως, σε κάποιες περιπτώσεις να είναι και πάνω από 90% σε συγκεκριμένες επαρχίες».

Όσο για τις τιμές; Θα είναι πιο αυξημένες, σε σύγκριση με πέρυσι, αφού τα κόστη έχουν υπερδιπλασιαστεί, όπως για παράδειγμα το κόστος ενέργειας, το κόστος της τροφικής αλυσίδας, αλλά και αυτό των επιτοκίων το οποίο ταλανίζει τις επιχειρήσεις, τονίζει ο κ. Ρουσουνίδης.

«Πρέπει να πούμε ότι οι αυξήσεις είναι σε συγκαταβατικά επίπεδα, ιδιαίτερα σε σχέση με αυξήσεις που έχουν μπει σε άλλες χώρες γειτονικές ή ανταγωνιστικές σε μας. Και την πλειοψηφία από αυτά τα αυξημένα κόστη, οι επιχειρηματίες του κλάδου τα έχουν απορροφήσει στην προσπάθεια να παραμείνουν και ανταγωνιστικοί».

Στο μεταξύ, αυξημένα μέτρα λαμβάνει η αστυνομία για το τριήμερο του Κατακλυσμού, με πρώτιστο μέλημα την προστασία και ασφάλεια των πολιτών, σε αυτοκινητόδρομους και κύριες οδικές αρτηρίες.

Γιώργος Μιλής – Υπεύθυνος Οδικής Ασφάλειας, τμήμα Τροχαίας Αρχηγείου

«Το τριήμερο του κατακλυσμού είναι το τριήμερο, όπου καταγράφεται η μεγαλύτερη διακίνηση οχημάτων στο οδικό δίκτυο ειδικά στους αυτοκινητόδρομους. […] Έχουμε μια καταγραφή γύρω στις εφτά χιλιάδες οχήματα ανά ώρα, να περνούν από συγκεκριμένα σημεία, του αυτοκινητόδρομου από τη Λευκωσία προς την Αγία Βαρβάρα, από την Αγία Βαρβάρα προς τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς και από τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς, ειδικά προς τις ελεύθερες περιοχές της Αμμοχώστου»

Παράλληλα, η αστυνομία λαμβάνει μέτρα για πρόληψη του εγκλήματος κατά περιουσίας και προτρέπει το κοινό να λαμβάνει προληπτικά μέτρα φύλαξης της περιουσίας του πριν αποχωρήσει από την κατοικία του, όσο και στον χώρο των διακοπών του.