Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Για τις επιπτώσεις καταγγελίας από την Κυπριακή Δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση «πανεπιστημίων» στα κατεχόμενα, σε σχέση με 188 περιπτώσεις υπηκόων τρίτων χωρών, οι οποίοι έφτασαν στις κατεχόμενες περιοχές με «φοιτητικές θεωρήσεις» και σχεδόν ταυτόχρονα μετέβησαν στις ελεύθερες περιοχές, όπου αιτήθηκαν άσυλο από την Κυπριακή Δημοκρατία, προειδοποίησε μέσω τοποθέτησης του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ), Τουφάν Έρχιουρμαν.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) στα κατεχόμενα, ο κ. Έρχιουρμαν στην ανάρτηση του επεσήμανε 188 υπήκοοι τρίτων χωρών που έφτασαν στα κατεχόμενα με «φοιτητική βίζα», στη συνέχεια πέρασαν στις ελεύθερες περιοχές και ζήτησαν πολιτικό άσυλο. Υποστήριξε ότι σχετικές καταγγελίες υπάρχουν και σε σχέση με αλλοδαπούς εργαζόμενους στον κατασκευαστικό τομέα στα κατεχόμενα.

Ο ηγέτης του ΡΤΚ προειδοποίησε ότι αν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, θα προκληθούν περαιτέρω προβλήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η τ/κ πλευρά.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και τη ΔΙΠΑΕ έχουν προβεί σε καταγγελίες των «πανεπιστημίων» στα κατεχόμενα μετά από το ζήτημα που προέκυψε από τις αφίξεις παράτυπων μεταναστών από τα κατεχόμενα ως «φοιτητές».