Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ξυτ

Με αφορμή τις πρόσφατες απαξιωτικές δηλώσεις που έγιναν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για το Τμήμα Δασών, δηλώνομε ότι το Τμήμα παραμένει προσηλωμένο στην αποστολή του με πρώτιστο στόχο την προστασία των δασών μας από τις πυρκαγιές και εξαντλεί κάθε νόμιμο μέτρο τόσο για την σωστή και επαρκή στελέχωση του σε προσωπικό, όσο και για την επάρκειά του σε θέματα εξοπλισμού.

Ακρογωνιαίος λίθος του Τμήματος Δασών είναι το προσωπικό του το οποίο με την ανδρεία, το ζήλο, τη μαχητικότητα, την αυταπάρνηση και την επαγγελματικότητά του καλείται καθημερινά να δώσει τον καλύτερό του εαυτό και να προστρέξει άμεσα στο κάλεσμα για κατάσβεση πυρκαγιών.

Είναι τουλάχιστον ατυχείς και απαράδεκτοι οι μειωτικοί χαρακτηρισμοί που ακούστηκαν για το Τμήμα Δασών, ακόμη και από επίσημα χείλη. Το Τμήμα Δασών έχει θρηνήσει νεκρούς και τραυματίες στις μάχες κατά των πυρκαγιών. Πρόκειται για ήρωες εν καιρώ ειρήνης, τη μνήμη των οποίων όλοι μας πρέπει να τιμούμε.

Η κατάσβεση δασικών πυρκαγιών περιλαμβάνει επίπονη και κοπιαστική εργασία σε δύσκολες και απότομες βουνοκορφές κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη την ασφάλεια του προσωπικού.

Το Τμήμα Δασών διαβεβαιώνει ότι καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να φέρει εις πέρας την αποστολή του σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς, καθώς και τους πολιτικούς του προϊστάμενους.

Τελειώνοντας, τονίζουμε ότι οι πυρκαγιές είναι θέμα Εθνικής Ασφάλειας και καλούμε όλους σε συστράτευση με το Τμήμα Δασών για την προστασία του Εθνικού μας πλούτου.