Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Οι ανακριτικές αρχές της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας έχουν στη διάθεσή τους οπτικό υλικό που δείχνει ξεκάθαρα εμπρηστή να βάζει φωτιά σε ξερά χόρτα στη Βάρης- Κορωπίου, σύμφωνα με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, από κάμερα καταστήματος στη Βάρης - Κορωπίου φαίνεται ο εμπρηστής να βάζει τη φωτιά και μετά να τρέχει. Παράλληλα φαίνεται πως έχει καταγραφεί σε φωτογραφίες πιο κάτω, προς το Κίτσι με μπιτόνι και στουπιά.

Συγκρατημένη αισιοδοξία για τη φωτιά

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη λεωφόρο Βάρης Κορωπίου όπου νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης (19/6) ξέσπασε φωτιά η εικόνα της οποίας σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία εμφανίζεται βελτιωμένη και εκφράζεται αισιοδοξία για την κατάσβεση των μετώπων. Ωστόσο νωρίτερα, σπίτα παραδόθηκαν στις φλόγες ενώ η αστυνομία προχώρησε στην εκκένωση τριών σχολείων και του Ιππικού Ομίλου Βάρης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά παρουσιάζει μειωμένη ένταση και οι δυνάμεις που επιχειρούν έχουν ενισχυθεί περαιτέρω. Ειδικότερα, στο σημείο επιχειρούν 155 πυροσβέστες με 45 οχήματα και από αέρος 6 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα εκ περιτροπής. Αισιόδοξος εμφανίστηκε και ο δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης ο οποίος εκτίμησε ότι τις επόμενες ώρες θα είναι όλα καλύτερα.

«Τις επόμενες ώρες, θα πανε όλα καλύτερα, η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Δεν έχουμε πλήρη εικόνα, κάποια σπίτια έχουν υποστεί ζημιές», είπε ο δήμαρχος Κρωπίας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά έχει μπει σε αυλές σπιτιών και στον περιβάλλοντα χώρο επιχειρήσεων με το μέγεθος των ζημιών να μην είναι ακόμη γνωστό, ο απολογισμός του οποίου ωστόσο θα γίνει αφότου ολοκληρωθεί το έργο της κατάσβεσης.

φωτια ελλαδα (2)

Μηνύματα από το 112

Oι κάτοικοι λίγο μετά τις 14.20 έλαβαν τρίτο μήνυμα από το 112 το οποίο τους καλούσε να απομακρυνθούν από το Κίτσι προς τη Βάρη. Νεότερο μήνυμα εκκένωσης εστάλη στις 15:30. «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Κίτσι Κορωπίου απομακρυνθείτε προς Βάρη», ανέφερε το μήνυμα.