Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Η Golden Gallery by Kapatays έχει την τιμή να παρουσιάζει τη νέα εικαστική πρόταση του καταξιωμένου Έλληνα καλλιτέχνη Κωστή Γεωργίου με τίτλο «Mare Nostrum».

Με δράση διεθνούς εμβέλειας και ακτινοβολίας, ο πολυβραβευμένος και πολυταξιδεμένος Κωστής Γεωργίου επιστρέφει στην Κύπρο μετά την επιτυχημένη συμμετοχή του στη Μπιενάλε της Βενετίας τον Μάιο του 2024, με μία ολοκαίνουρια, μα συνάμα και οικεία για κάθε μεσογειακό λαό, ατομική έκθεση. Η έκθεση αυτή, όπως εξηγεί και ο τίτλος της «Mare Nostrum» - «η θάλασσά μας», λατινική έκφραση που χρησιμοποιούσαν οι Ρωμαίοι για να χαρακτηρίσουν τη Μεσόγειο, περιλαμβάνει έργα εμπνευσμένα από τις ελληνικές θάλασσες, τα θαλασσινά τοπία, τα περίφημα ελληνικά καλοκαίρια και το μπλε χρώμα τους, που λειτουργεί σαν σύμβολο και αναφορά ταυτόχρονα. Ο Κωστής Γεωργίου, με τη χαρακτηριστική, δυναμική γραφή του και τα εκρηκτικά, ζωντανά χρώματά του, προσεγγίζει τη θαλασσινή θεματολογία, δημιουργώντας ζωγραφικά έργα και γλυπτά, με μία τόσο ιδιαίτερα φρέσκια πνοή , που καταφέρνει να εμβυθίσει τον θεατή στα καταγάλανα και ολόδροσα νερά των ξακουστών θαλασσών μας. Με πληθωρική έκφραση, ισορροπημένες αναλογίες ψυχρών και θερμών χρωμάτων, καθώς και στοιχεία – σύμβολα του καλλιτέχνη αλλά και του ελληνισμού, όπως οι ναύτες, οι κολυμβητές, τα καράβια και οι αρχαίοι ναοί, ο Γεωργίου δημιουργεί ονειρικά θαλασσινά τοπία που εξυμνούν τη ζωτική ενέργεια του υγρού στοιχείου καθώς και την εξαγνιστική επίδρασή του στην ανθρώπινη ψυχή, σώμα και πνεύμα.

Η ατομική έκθεση «Mare Nostrum», η οποία παρουσιάζεται στην αίθουσα τέχνης Golden Gallery by Kapatays Μνασιάδου 8, Λευκωσία, ανοίγει για το φιλότεχνο κοινό με εγκαίνια την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024 στις 8:00 μ.μ. από τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Γιώργο Παπαναστασίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Ιουλίου 2024.

1

Στοιχεία επικοινωνίας:

Golden Gallery by Kapatays - Μνασιάδου 8, Λευκωσία

Τηλ.: 99643177, 22665727

Ωράριο: 10:00 π.μ. – 8:00 μ.μ.

www.goldengallerycy.com

[email protected]