Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Στη σύλληψη και δεύτερου προσώπου, γυναίκας ηλικίας 50 ετών, προχώρησε η Αστυνομία στην Πάφο, προς διευκόλυνση των ανακρίσεων για διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, διάρρηξης κατοικίας και κλοπής μετά τη σύλληψη 20χρονου, ενώ για την ίδια υπόθεση καταζητείται και τρίτο πρόσωπο.

Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Επιχειρήσεων Πάφου, Μιχάλη Νικολάου, στις 16 Ιουνίου καταγγέλθηκε από 28χρονη από την Πάφο ότι μεταξύ των ημερομηνιών 14 με 16 Ιουνίου διαρρήχτηκε η κατοικία της στην Πάφο και κλάπηκαν διάφορα οινοπνευματοτώδη ποτά καθώς και χρυσά κοσμήματα αξίας 3.000 ευρώ. Από εξετάσεις που έγιναν διαφάνηκε ότι η είσοδος στην οικία επιτεύχθηκε από κλειστή αλλά ανασφάλιστη πόρτα.

Στις 17 Ιουνίου ένα πρόσωπο μετέβη σε ενεχυροδανειστήριο στην Πάφο και παρουσίασε χρυσά κοσμήματα με σκοπό να τα πουλήσει. Η υπάλληλος εξέφρασε υποψίες ότι πιθανόν αυτά να είναι κλοπιμαία και τότε αυτός τράπηκε σε φυγή, αφήνοντας εκεί τα κοσμήματα.

Μέλη της ΑΔΕ Πάφου επισκέφτηκαν το μέρος διεξήγαγαν εξετάσεις και εξασφάλισαν μαρτυρία ότι πρόκειται για 20χρονο από την Πάφο εναντίον του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης. Την ίδια ημέρα, στις 16:20, αυτός εντοπίστηκε και συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα.

Από περαιτέρω εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι στη διάρρηξη φαίνεται να ενέχεται ακόμη ένα πρόσωπο. Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου την Τρίτη μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου διενήργησαν έρευνα στην κατοικία  του συγκεκριμένου προσώπου, ενώ το ίδιο απουσίαζε και στο σπίτι βρισκόταν η μητέρα του ηλικίας 50 ετών .

Κατά την έρευνα στην κατοικία εντοπίστηκε μέρος των κλοπιμαίων από τη διάρρηξη καθώς και αριθμός χρυσών κοσμημάτων άγνωστης μέχρι στιγμής προέλευσης. Η μητέρα του καταζητούμενου δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις και συνελήφθη τόσο για τη διάρρηξη κατοικίας όσο και για παράνομη κατοχή περιουσίας, ο γιός της καταζητείται.

Οι εξετάσεις για την υπόθεση συνεχίζονται.