Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κθυ

Νέα τραγωδία με 10 νεκρούς μετανάστες και 51 διασωθέντες σημειώθηκε στην κεντρική Μεσόγειο.

Η γερμανική μη κυβερνητική οργάνωση Resqship που έκανε την επιχείρηση διάσωσης, ανακοίνωσε ότι οι μετανάστες επέβαιναν σε ξύλινη βάρκα.

Οι διασώστες χρησιμοποίησαν τσεκούρι για να εισέλθουν στην καρίνα της βάρκας, όπου και βρήκαν 10 νεκρούς.

Οι διασωθέντες βρίσκονται στη Λαμπεντούζα, καθώς παραδόθηκαν στην ιταλική ακτοφυλακή, ενώ το πλοίο Nadir ρυμουλκεί το σκάφος με τους νεκρούς.

Ναυάγιο με 50 αγνοούμενους

Σε άλλο ναυάγιο, 50 άνθρωποι αναφέρθηκαν ως αγνοούμενοι το απόγευμα της Δευτέρας στο Ιόνιο Πέλαγος, περίπου 160 χιλιόμετρα από τις ακτές της Καλαβρίας στη νότια Ιταλία.

Δώδεκα άτομα, μεταξύ των οποίων και μια έγκυος γυναίκα, διασώθηκαν από εμπορικό πλοίο και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι Roccella Ionica. Ταξίδευαν με ιστιοφόρο που είχε αναχωρήσει από την Τουρκία τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου. Στο σκάφος επέβαιναν άτομα ιρανικής, ιρακινής και συριακής υπηκοότητας.

Το βράδυ της Κυριακής, 16 Ιουνίου, 173 άνθρωποι έφτασαν με τρία σκάφη στη Λαμπεντούζα, μεταξύ των οποίων και τρεις ανήλικοι. Τα σκάφη είχαν αναχωρήσει από τη Ζαουίγια της Λιβύης και μετέφεραν ανθρώπους από το Μπαγκλαντές, το Σουδάν, τη Συρία και την Αίγυπτο.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, 11 πτώματα ανασύρθηκαν από τη θάλασσα στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης.

Η Ιταλία είναι ένα από τα κύρια σημεία στα οποία καταλήγουν οι πρόσφυγες που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη, με τη διαδρομή της κεντρικής Μεσογείου να θεωρείται μία από τις πιο επικίνδυνες στον κόσμο.

Ο ΟΗΕ έχει καταγράψει περισσότερους από 20.000 θανάτους και εξαφανίσεις κατά μήκος της διαδρομής από το 2014.
 

Πηγή: protothema.gr