Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Στιγμές τρόμου πέρασαν όσοι ανέβηκαν στο ψηλότερο rollercoaster της Βρετανίας, στο πάρκο Thorpe Park’s. To τρένο υπέστη ξαφνικά βλάβη το Σάββατο με αποτέλεσμα όσοι ήταν επάνω να μείνουν «κρεμασμένοι» στο ψηλότερο σημείο της διαδρομής 72 μέτρα από το έδαφος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent, μάρτυρες δήλωσαν ότι είδαν ένα μέλος του προσωπικού να σκαρφαλώνει στην κορυφή της διαδρομής για να απελευθερώσει τους επισκέπτες και η διαδρομή έκλεισε στη συνέχεια για το υπόλοιπο της ημέρας.

«Ήταν μία δύσκολη μέρα»

Μάλιστα ένας επισκέπτης δήλωσε: «Ήταν μια πολύ δύσκολη μέρα για τους επισκέπτες: «Ένας τύπος ανέβηκε με μια ιμάντα, τους μίλησε και κατέβηκε ξανά. Τώρα έκλεισαν το τρενάκι. Ήταν ανοιχτή και κλειστή όλο το πρωί και εκκένωσαν όλη την περιοχή της βόλτας.»

Ακόμη, το Hyperia στο θεματικό πάρκο του Surrey είχε αναγκαστεί στο παρελθόν να κλείσει για δύο εβδομάδες, αφού παρουσίασε δυσλειτουργία μετά από μόλις μία ημέρα λειτουργίας στις 24 Μαΐου.

Τι ανέφερε εκπρόσωπος του Thorpe Park

Εκπρόσωπος του Thorpe Park δήλωσε: «Η λειτουργία της υπερταχείας δεν είναι η μόνη που μπορεί να γίνει: «Η Hyperia παρουσίασε μια μικρή καθυστέρηση στη λειτουργία της σήμερα. «Οι επισκέπτες κρατήθηκαν στον λόφο του ανελκυστήρα για περίπου μία ώρα πριν η βόλτα ξαναρχίσει και το τρένο επιστρέψει στον σταθμό της βόλτας.»

«Οι διακοπές λειτουργίας είναι απολύτως φυσιολογικές και συνήθως παρατηρούνται στα θεματικά πάρκα παντού.» και πρόσθεσε ότι «Σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε ανησυχία για την ασφάλεια των επισκεπτών.»

Τι αναφέρει η ιστοσελίδα

Σύμφωνα με το Thorpe Park, το Hyperia είναι το ψηλότερο, ταχύτερο και πιο αβαρές τρενάκι του Ηνωμένου Βασιλείου. Στην ιστοσελίδα του αναφέρεται: «Πάνω από τον εμβληματικό ορίζοντα του Thorpe Park δεσπόζει ένα ολοκαίνουργιο θαύμα της μηχανικής: Ανεβαίνοντας ψηλά πάνω από το τοπίο σε ένα εξαιρετικό ύψος 236 ποδιών, αυτό το υπέροχο αριστούργημα από ατσάλι προσκαλεί τους Thrillseekers από παντού να «βρουν τον άφοβο εαυτό τους».

«Με πάνω από 995 μέτρα ελικοειδούς διαδρομής και ταχύτητες που ξεπερνούν τα 80 μίλια/ώρα, εμπνευσμένο από τη θρυλική κόρη ενός αρχαίου θεού του ποταμού που τόλμησε να αψηφήσει τους φόβους της, το Hyperia δεν είναι απλώς ένα τρενάκι του λούνα παρκ – είναι ένας φόρος τιμής στις ισχυρές δυνατότητες που κρύβει ο καθένας από εμάς. Θα νιώσετε ασήκωτοι, ατρόμητοι, ανίκητοι».

Δείτε το βίντεο

Πηγή: in.gr