Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ρητ

H συντεχνία Ισότητα με επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Μάριο Χαρτσιώτη επισημαίνει την ανάγκη για επιπλέον κονδύλια για υπερωριακή απασχόληση των αστυνομικών, κάνοντας λόγο για «τραγική κατάσταση» λόγω υποστελέχωσης της Αστυνομίας.

Σε επιστολή, ημερομηνίας 7 Ιουνίου, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα, η Ισότητα αναφέρεται σε «κακό προγραμματισμό που έγινε, ζητώντας μόνο 5 εκατομμύρια ως υπερωριακή αμοιβή Αστυνομικών για το 2024» κάτι που «μας φέρνει προ τετελεσμένου».

Επισημαίνει πως «ξεκάθαρα το 2023 ως Αστυνομία χρειαστήκαμε 23 εκατομμύρια ευρώ, για την υπερωριακή απασχόληση, η οποία είναι υποχρεωτική ανάγκη, αφού δεν έχουν καλυφθεί οι ανάγκες των μειωμένων 700 περίπου οργανικών θέσεων στην Αστυνομία».

Η συντεχνία διατυπώνει την παράκληση προς τον αρμόδιο Υπουργό «όπως ζητήσετε επιπρόσθετο συμπληρωματικό προϋπολογισμό για υπερωριακή απασχόληση των σωμάτων ασφαλείας».

«Η κατάσταση είναι τραγική και οι συνέπειες για το κράτος, λόγω έλλειψης πόρων στην Αστυνομία, θα προκαλέσει τριγμούς στην ασφάλεια της Δημοκρατίας. Εάν δεν καλεστούν να δουλέψουν επιπρόσθετα υπερωριακή απασχόληση, έμπειροι αστυνομικοί σε αριθμό, το οργανωμένο έγκλημα, η καθημερινή παραβατικότητα, το μεταναστευτικό, η τρομοκρατία και γενικά η πρόληψη, εξιχνίαση και διερεύνηση εγκλημάτων, θα μπουν κάτω από μία διαρκή καθημερινή κατάσταση επικίνδυνου ρίσκου», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η συντεχνία.