Τηλεόραση Ραδιόφωνο
΄λμ

Συνολικά πέντε ηλικιωμένα άτομα νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας με θερμική καταπληξία, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, σημειώνοντας ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι σταθερή και αναμένεται τις επόμενες μέρες να πάρουν εξιτήριο.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Χαριλάου, τις τελευταίες ημέρες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών στην Κύπρο παρατηρήθηκε αυξημένη επισκεψιμότητα από άτομα με συμπτώματα θερμικής εξάντλησης στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Σύμφωνα με τον κ. Χαριλάου, κάποια άτομα χρειάστηκε να νοσηλευτούν, ενώ τα υπόλοιπα περιστατικά έτυχαν αντιμετώπισης και στα άτομα αυτά δόθηκε εξιτήριο. 

Σήμερα, ανέφερε, νοσηλεύονται πέντε περιστατικά θερμοπληξίας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, με την κατάσταση της υγείας των ατόμων αυτών να είναι σταθερή.

Ανέφερε ακόμα ότι τα πέντε περιστατικά αφορούν ηλικιωμένους με συνοσηρότητες και χρόνια νοσήματα, και πως τα άτομα αυτά ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι προχθές καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος από θερμοπληξία, που αφορά γυναίκα 91 ετών, η οποία διακομίστηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο από το σπίτι της, με συμπτώματα υψηλού πυρετού.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαριλάου «κατά την άφιξή της στο ΤΑΕΠ έπαθε καρδιακή ανακοπή. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές κατάφεραν να την επαναφέρουν, αλλά σε μερικά λεπτά έπαθε δεύτερη ανακοπή, δεν τα κατάφερε και κατέληξε», πρόσθεε.

Ο κ. Χαριλάου συνέστησε προσοχή στο κοινό και ειδικά στα ηλικιωμένα άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες.

«Πρέπει να μένουμε στα σπίτια μας σε κλιματιζόμενο χώρο, να είμαστε ντυμένοι ελαφριά και να παίρνουμε αρκετά υγρά, ειδικά οι ηλικιωμένοι και τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες», ανέφερε.