Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Σε εσωτερική αιμορραγία προκληθείσα από τέμνον και νήσσον όργανο οφείλεται ο θάνατος της 41χρονης που δολοφονήθηκε την Παρασκευή στη Πάφο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νενομισμένης νεκροτομής που διενεργήθηκε σήμερα στη σορό της. 

Ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Επιχειρήσεων Πάφου Μιχάλης Νικολάου δήλωσε πως η νεκροτομή διενεργήθηκε στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου από τον ιατροδικαστή Νικόλα Χαραλάμπους, ξεκίνησε περίπου στις 10:00 και ολοκληρώθηκε στη 13:00. Με βάση τα αποτελέσματα της νεκροτομής, ο θάνατος της 41χρονης οφείλεται σε εσωτερική αιμορραγία προκληθείσα από τέμνον και νήσσον όργανο.

Ο 48χρονος ύποπτος για τη γυναικοκτονία νοσηλεύεται, υπό αστυνομική φρούρηση, στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου συνεδρίασε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστηρίο, το οποίο διέταξε την οκταήμερη κράτησή του.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διαδικασία σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 48χρονου υπόπτου, το θύμα τον είχε επισκεφτεί στο σπίτι του το πρωί της Παρασκευής για να μιλήσουν για τα μεταξύ τους προβλήματα.

Κατά την συνάντηση τους, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του υπόπτου, η 41χρονη του ζήτησε κάποιο χρηματικό ποσό ώστε να αποσσύρει την καταγγελία που η ίδια είχε κάνει εναντίον του στις 11.6.24 στο Γραφείο του Κλιμακίου Βίας στην Οικογένεια στην ΑΔΕ Πάφου.

Αυτός αρνήθηκε και ξεκίνησε μια έντονη μεταξύ τους λογομαχία, όπως ανέφερε ο 48χρονος, ο οποίος ισχυρίστηκε πως δέχτηκε πρώτος επίθεση από το θύμα. Από και πέρα, ανέφερε, έχασε τις αισθήσεις του και δεν γνωρίζει τι συνέβη.

Στο μεταξύ το ανακριτικό έργο συνεχίζεται και αναμένεται να ληφθούν πέραν των 40 καταθέσεων από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του 48χρονου και της 41χρονης. Επίσης θα διερευνηθούν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης στην περιοχή. ενώ θα γίνουν και επιστημονικές εξετάσεις.

Τι απαντά η Αστυνομία στα περί ολιγωρίας 

Όπως μετέδωσε και σε χθεσινοβραδινό ρεπορτάζ ο ΑΝΤ1, αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι όταν άκουσε τα ουρλιαχτά και τα κλάματα της γυναίκας η οποία καλούσε σε βοήθεια, επικοινώνησε αμέσως με τον κεντρικό αστυνομικό σταθμό Πάφου, όπου τον παρέπεμψαν σε τέσσερα διαφορετικά τμήματα μέχρι να καταφέρει να ενημερώσει

«Πήρα την Αστυνομία 9:59. Ήταν το πρώτο μου τηλεφώνημα. Ο υπεύθυνος μου είπε να με ενώσει με τη Βία στην Οικογένεια. Χτυπούσε, περίμενα να απαντήσει κάποιος, αλλά δεν απαντούσε κανένας. Στις 10:01 ξαναπήρα την Αστυνομία. Είπα στον υπεύθυνο ότι δεν απαντούσαν. Μου είπε να με ενώσει με το Τμήμα των Μικροπαραβασεων, οπού και  πάλι δεν απάντησε κανένας. Στις 10:03 και ενώ η γυναικά εξακολουθούσε να καλεί σε βοήθεια, καλώ για τρίτη φορά και με ένωσαν με ένα κινητό κάποιου υπεύθυνου, προφανώς του αστυνομικού της γειτονιάς, αλλά δυστυχώς ούτε εκείνος απάντησε. Στις 10:07 ήταν το τελευταίο μου τηλεφώνημα και μου είπαν ότι είχαν ήδη ενημερωθεί.  Άκουσα φωνές, κατέβηκα κάτω και είδα την γυναίκα μέσα στα αίματα».

Ο κ. Ανδρέου, ερωτηθείς για τις καταγγελίες του αυτόπτη μάρτυρα, είπε πως, «τα πρώτα τηλεφωνήματα αναφέρονταν σε φωνές και καυγάδες. Τη δεδομένη στιγμή λογικά έπρεπε να ανταποκριθεί η αστυνομία, πράγμα που έγινε με την αστυνομία να στέλνει περιπολικά στη σκηνή. Υπήρχε κάποια απόσταση από τον σταθμό και χρειάστηκε ένα 10λεπτο, δεκαπεντάλεπτο για να μεταβούν στο συγκεκριμένο σημείο».