Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Είναι πραγματικά ανεπίτρεπτο, σήμερα, στα μέσα Ιουνίου και εν μέσω εξεταστικής περιόδου να συζητάμε για το ζήτημα των κλιματιστικών και να κλείνουμε σχολεία, δήλωσε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου προσθέτοντας πως δεν είναι ενδεδειγμένος χειρισμός το κλείσιμο, όταν δεν μπορούμε να επιληφθούμε μιας δύσκολης κατάστασης.

Σε δήλωση της για το ζήτημα με τα κλιματιστικά στα σχολεία η Αννίτα Δημητρίου σημείωσε πως καθώς βιώνουμε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης με τις ψηλές θερμοκρασίες, «από πλευράς κυβερνώντων παρατηρείται αδυναμία και δυστοκία στον χειρισμό τέτοιων ζητημάτων, έγκαιρα και αποφασιστικά».

Η κ. Δημητρίου ανέφερε πως δεν είναι ενδεδειγμένος χειρισμός το κλείσιμο των σχολείων, όταν δεν μπορούμε να επιληφθούμε μιας δύσκολης κατάστασης, σημειώνοντας πως ανάλογο χειρισμό «είδαμε και στο θέμα του κλεισίματος των γηπέδων λόγω περιστατικών βίας και χουλιγκανισμού».

«Διαφωνούμε με τέτοιες προσεγγίσεις» είπε, προσθέτοντας ότι «η κατάσταση με τα κλιματιστικά χρειάζεται να τύχει χειρισμού ως κατεπείγουσα και ως απόλυτη προτεραιότητα με στόχο να μην ξαναζήσουμε τις ίδιες συνθήκες το επόμενο καλοκαίρι».

Δήλωσε παράλληλα την ετοιμότητα του ΔΗΣΥ να συνδράμει προς αυτή την κατεύθυνση.

«Η Κυβέρνηση οφείλει να ιεραρχήσει τις προτεραιότητές της και με σύντομο χρονοδιάγραμμα να παρουσιάσει τις εισηγήσεις της» ανέφερε, προσθέτοντας πως «μοναδική μας έγνοια είναι η φροντίδα των παιδιών μας».