Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ουκρανια

Μια ρωσική επίθεση στη γενέτειρα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη νότια Ουκρανία την Τετάρτη σκότωσε οκτώ ανθρώπους και τραυμάτισε σχεδόν άλλους είκοσι, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο Ουκρανός ηγέτης δημοσίευσε βίντεο από το σημείο της επίθεσης στο Κρύβι Ριγκ που δείχνει τους διασώστες να καθαρίζουν τα συντρίμμια για να βρουν επιζώντες, με τον καπνό να αναβλύζει από ένα κατεστραμμένο κτίριο.

"Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε οκτώ άτομα. Τουλάχιστον 21 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά. Άλλοι τέσσερις άνθρωποι αγνοούνται", δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Ιγκόρ Κλιμένκο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Ζελένσκι στην ανάρτησή του κάλεσε τους συμμάχους της Ουκρανίας να αυξήσουν τις παραδόσεις εξελιγμένων εναέριων μπαταριών για να αποτρέψουν τις ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις.

"Τα σύγχρονα συστήματα αεράμυνας μπορούν να παρέχουν τη μέγιστη προστασία για τους ανθρώπους, τις πόλεις και τις θέσεις μας. Και τα χρειαζόμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο", έγραψε.

Το Kryvyi Rig, το οποίο είχε πληθυσμό περίπου 635.000 προπολεμικά, έχει γίνει στόχος των ρωσικών δυνάμεων καθ' όλη τη διάρκεια της εισβολής, που ξεκίνησε το Κρεμλίνο τον Φεβρουάριο του 2022.

Βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή Dnipropetrovsk, όπου αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τρεις άμαχοι, συμπεριλαμβανομένου ενός 13χρονου αγοριού, τραυματίστηκαν σε επίθεση ρωσικού drone κατά τη διάρκεια της νύχτας.