Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Φειδίας Παναγιώτου

Έχει χαρακτηριστεί φαινόμενο. Η μεγάλη έκπληξη των εκλογών και το πρόσωπο που έφερε τσουνάμι στον κομματικό χάρτη της Κύπρου.

Είναι ο αδιαμφισβήτητος νικητής της ευρω-κάλπης στην χώρα μας και τα σαρωτικά αποτελέσματά του, έχουν αναγκάσει μεγάλα μέσα ενημέρωσης να γράψουν γι αυτόν. Ο Φειδίας Παναγιώτου, αποτελεί το πρόσωπο των ευρωεκλογών και συζητείται πανευρωπαϊκά.

«Ο YouTuber Φειδίας στο ΕΚ. Έχει περισσότερους ακόλουθους από τους κατοίκους στην Κύπρο» γράφει το ιταλικό RAI News. «Στην Κύπρο προηγείται η κεντροδεξιά αλλά την έκπληξη κάνει ο YouTuber Φειδίας», γράφει η Corriere Della Sera. «Ευρωεκλογές 2024: Στην Κύπρο ο Φειδίας Παναγιώτου, YouΤuber με 5 εκατομμύρια ακόλουθους στο Tik Tok, συγκεντρώνει σχεδόν το 15% των ψήφων», έγραφε λίγο μετά τα exit polls η γαλλική “Le Grant Continent”, ενώ και τα ελληνικά μέσα σε ρεπορτάζ και αναλύσεις τους κάλυψαν την μεγαλύτερη έκπληξη που καταγράφηκε ποτέ σε κάλπες της Κύπρου.

Το 19,4% χωρίς πολιτικές θέσεις…

Ο Φειδίας Παναγιώτου κατάφερε να συγκεντρώσει το 19,4% των ψήφων παγκύπρια, επικρατώντας μάλιστα στην Πάφο και σε πολλά εκλογικά κέντρα και κερδίζοντας ψήφους από σχεδόν όλες τις ηλικιακές ομάδες. Χωρίς να έχει προεκλογικά δεσμευτεί με μεγάλα θα… χωρίς να κρύβει την έλλειψη γνώσεων για τον τρόπο λειτουργίας του ΕΚ. Από χθες τα κόμματα, που μετρούν όλα διαρροές προς τον 24χρονο πλέον ευρωβουλευτή, επιχειρούν να εξηγήσουν το φαινόμενο.

Ευθύμιος Δίπλαρος – Αναπλ. Πρόεδρος ΔΗΣΥ

«Δεν μπορούμε να απαξιώνουμε αυτή τη νίκη του Φειδία. Ακούω κάποιους να την απαξιώνουν και μάλιστα κάποιοι να λένε ότι είναι φούσκα. Θα διαφωνήσω, θα πρέπει να μας προβληματίσει και να δούμε τι είναι αυτό που θέλει η κοινωνία».

Στέφανος Στεφάνου – Γ.Γ ΑΚΕΛ

«Κατά την εκτίμησή μας, η ψήφος στον Φειδία Παναγιώτου δεν αποτελεί επιβράβευση κάποιας πολιτικής, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει κανένα πολιτικό περιεχόμενο».

Οι συνάδελφοί του πλέον ευρωβουλευτές Λουκάς Φουρλάς και Κώστας Μαυρίδης, είναι έτοιμοι πάντως να δείξουν στον Φειδία Παναγιώτου τα κατατόπια των Βρυξελλών και του Στρασβούργου.

Λουκάς Φουρλάς – Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ

«Μιλήσαμε και χθες, θα μιλήσουμε και σήμερα. γιατί θεωρώ ότι μπορώ να τον βοηθήσω να καταλάβει πώς λειτουργεί το ΕΚ, πώς λειτουργούν οι επιτροπές, αν θέλει να είναι ένας παραγωγικός ευρωβουλευτής».

Κώστας Μαυρίδης – Ευρωβουλευτής ΔΗΚΟ

«Θα τον συμβουλέψω και για το καλό της Κύπρου και ίσως τον πείσω να συμμετάσχει σε πολιτική ομάδα και η δεύτερη μεγαλύτερη πολιτική ομάδα είναι ένας χώρος που εύχομαι να τον πείσω να συμμετέχει».

Ο κατά πολλούς, απολιτίκ youtuber και διάττοντας αστέρας, έγραψε ιστορία. Το κομματικό στερέωμα του τόπου καλείται να λάβει τα μηνύματα και ο ίδιος όμως να φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης των 71 χιλιάδων Κυπρίων που τον τίμησαν με την ψήφο τους.