Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Στοχευμένες επιχειρήσεις, στις επαρχίες Λευκωσίας και Λεμεσού, για πάταξη του φαινομένου της παράνομης εργοδότησης, διεξήγαγε σήμερα η Αστυνομία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας. Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οκτώ πρόσωπα, τα οποία εργάζονταν παράνομα.

Η πρώτη επιχείρηση διεξήχθη στην επαρχία Λευκωσίας, από μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΥΑ&Μ) Μόρφου, με τη συμμετοχή του ΤΑΕ Μόρφου και επιθεωρητών του Υπουργείου Εργασίας. Κατά τη διάρκειά της διενεργήθηκε έλεγχος σε εργοτάξιο, όπου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν εφτά πρόσωπα, τα οποία εργάζονταν παράνομα. Ένας εξ αυτών μάλιστα, φέρεται να παρουσίασε στους αστυνομικούς πλαστό δελτίο ταυτότητας, ενώ εναντίον του προέκυψε και το αδίκημα της παράνομης παραμονής στην Κύπρο.

Όσον αφορά στον εργοδότη των πιο πάνω προσώπων, τη διερεύνηση των αδικημάτων, που φαίνεται να προκύπτουν εναντίον του, ανέλαβαν οι επιθεωρητές του Υπουργείου Εργασίας.

Κατά τη δεύτερη επιχείρηση, που διεξήχθη στη Λεμεσό, μέλη της ΥΑ&Μ και επιθεωρητές του Υπουργείου Εργασίας, προχώρησαν στον έλεγχο συνεργείου, που ασχολείτο με τον καθαρισμό πολυκατοικίας. Κατά τον έλεγχο εντοπίστηκε και συνελήφθη ένα πρόσωπο, το οποίο εργαζόταν παράνομα, παρουσιάζοντας πλαστό δελτίο ταυτότητας.

Οι δράσεις της Αστυνομίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, για πάταξη του φαινομένου της παράνομης εργοδότησης συνεχίζονται καθημερινά.