Τηλεόραση Ραδιόφωνο
τουρισμος πτησεις αεροπλανο

Αίτηση πτώχευσης στο περιφερειακό δικαστήριο του Μονάχου, κατέθεσε το τρίτο μεγαλύτερο ταξιδιωτικό πρακτορείο της Ευρωπης το FTI Group.

Μια κίνηση που επηρεάζει, εκτός από τις έντεκα χιλιάδες εργαζόμενους του ομίλου, δεκάδες χιλιάδες τουρίστες, ξενοδόχους και πράκτορες, στην έναρξη μάλιστα της καλοκαιρινής περιόδου, αφού η γερμανική εταιρία προσφέρει εκδρομές σε περισσότερους από σαράντα προορισμούς σε όλο τον κόσμο, περιλαμβανομένης και της Κύπρου.

Ωστόσο, όπως διευκρινίζει στον ΑΝΤ1, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου, Χάρης Παπαχαραλάμπους, ο αντίκτυπος στις αφίξεις τουριστών στην Κύπρο, είναι μικρός έως και αμελητέος και η κατάσταση γενικότερα, κρίνεται ως διαχειρίσιμη.

Κάποια πακέτα κρατήσεων μέσω της FTI, αναμένεται ότι θα αναπληρωθούν από άλλα γερμανικά ταξιδιωτικά πρακτορεία.

Ο όμιλος έχει ανοίξει τηλεφωνική γραμμή για σχετική εξυπηρέτηση των πελατών της, καθώς και μια ιστοσελίδα με συχνές ερωτήσεις για όλους τους πελάτες της ομάδας ταξιδιωτικών πρακτόρων.

Ενώ, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η αίτηση για την έναρξη διαδικασίας αφερεγγυότητας, στο περιφερειακό δικαστήριο του Μόναχο κατατέθηκε, καθώς απέτυχε προσπάθεια διάσωσης της εταιρίας, σε συνεννόηση με την κυβέρνηση της Γερμανίας, και με τις κρατήσεις να μειώνονται συνεχώς, ενώ πολλοί προμηθευτές επέμειναν σε προπληρωμές, τις οποίες η FTI δεν μπορούσε πλέον να παρέχει.