Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία, σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, ότι η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής στον Άγιο Σύλα στη Λεμεσό, ήταν κακόβουλη.

Η ανακριτική ομάδα του ΤΑΕ Λεμεσού, έχοντας στα χέρια της μαρτυρίες αλλά και υλικό από κλειστά κυκλώματα, αξιολογεί και αναζητεί επιπλέον στοιχεία που δύναται να οδηγήσουν στον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών.

Οι ανακριτές συνεχίζουν τη λήψη καταθέσεων από πολίτες, κατοίκους και πληγέντες, ενώ έχουν καλέσει για ανάκριση και πρόσωπα που είχαν απασχολήσει την Αστυνομία στο παρελθόν για παρόμοιες υποθέσεις.

Πρόκειται για μια φωτιά που άφησε πίσω της καμένη γη αλλά και... καμένες ζωές.

Ο κύριος Δημητράκη, η κα Κουμή και ο κος Ανδρέου, είδαν μέσα σε λίγες ώρες τις περιουσίες τους να γίνονται στάχτη και αποκαϊδια. Η θέληση να ξεκινήσουν ξανά από το μηδέν υπάρχει. Το επανέλαβαν σήμερα, σε παρεμβάσεις τους στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» του ΑΝΤ1, αλλά τόνισαν πως χρειάζονται την στήριξη του κράτους για να μπορέσουν να ξαναξεκινήσουν.

Σημειώνεται ότι η περιοχή αποτελεί βασική εστία για πυρκαγιές, αφού είναι η δεύτερη φορά που καίγεται μέσα σε μόλις λίγες μέρες.

Στις 9 Μαίου είχε ξεσπάσει φωτιά που απείλησε και τη βιομηχανική περιοχή στον Άγιο Σύλα, με τις αρχές να σημειώνουν ότι και εκείνη η πυρκαγιά είχε τεθεί κακόβουλα.

Έλαβαν, εξάλλου, επιπρόσθετα μέτρα στην περιοχή, ώστε να αποτραπεί νέο περιστατικό.