Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έρευνες των διωκτικών αρχών, και της ειδικής ανακριτικής ομάδας που έχει συσταθεί στην αστυνομική διεύθυνση Λεμεσού, για να εντοπίσουν το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από τη μεγάλη πυρκαγιά που τέθηκε κακόβουλα στην περιοχή του Αγίου Συλά, και κατέκαυσε έκταση πέντε τετραγωνικών χιλιομέτρων με αριθμό κτηνοτροφικών υποστατικών, αλλά και την πυρκαγιά που τέθηκε επίσης κακόβουλα, στον Άγιο Θεράποντα.

Από την πρώτη στιγμή και στη βάση κάποιων πληροφοριών, οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού θεωρούσαν πως πίσω από τις δύο πυρκαγιές βρισκόταν ανθρώπινο χέρι, γεγονός που επιβεβαιώθηκε στην εξέλιξη των ερευνών.

Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται ένα αυτοκίνητο, το οποίο φαίνεται να καταγράφεται σε τουλάχιστον τρεις καταθέσεις που λήφθηκαν από πολίτες, ότι κινείτο ύποπτα στην περιοχή όπου εντοπίζεται η πρώτη εστία της μεγάλης φωτιάς στον Άγιο Συλά.

Οι ανακριτές έχουν εξασφαλίσει, παράλληλα, υλικό από αρκετά κλειστά κυκλώματά της περιοχής, και το αναλύουν, αναζητώντας μέσα από αυτό το συγκεκριμένο όχημα, για να εντοπίσουν ιδιοκτήτη και οδηγό και να διαπιστώσουν και τον λόγο της παρουσία τους στην περιοχή όπου ξέσπασε η πυρκαγιά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Κοινά στοιχεία στις πυρκαγιές

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού προσπαθούν, την ίδια ώρα, μέσα από τα τεκμήρια που έχουν στα χέρια τους, να διαπιστώσουν κατά πόσο οι δυο πυρκαγιές, στον Άγιο Σύλα  και στον Άγιο Θεράποντα , τέθηκαν από το ίδιο ή τα ίδια πρόσωπα, που φαίνεται να βρίσκονται πίσω και από τουλάχιστον άλλες δυο πυρκαγιές, που ξέσπασαν στη συγκεκριμένη περιοχή της επαρχίας Λεμεσού το τελευταίο διάστημα.

Τα επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένεται ευρεία σύσκεψη στο αρχηγείο αστυνομίας, με αντικείμενο το συγκεκριμένο θέμα, ενώ ήδη ζητήθηκε από όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις χαρτογράφηση περιοχών που θεωρούνται υψηλού κινδύνου, και σε αυτές αναμένεται να επικεντρωθούν και τα μέτρα των διωκτικών αρχών το επόμενο διάστημα.