Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πυρκαγια

Συνεχίζονται οι έρευνες των μελών του ΤΑΕ για τον εντοπισμό των εμπρηστών που προκάλεσαν τη μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή του Αγίου Συλά και την πυρκαγιά στον Άγιο Θεράποντα στη Λεμεσό. Οι ανακριτές είναι πεπεισμένοι ότι πρόκειται για τα ίδια άτομα που έχουν προκαλέσει τις δύο πυρκαγιές.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, οι ανακριτές αξιολογούν μαρτυρίες πληγέντων και κατοίκων της περιοχής, ενώ διερευνάται επίσης συγκεκριμένη μαρτυρία που κατέχει η Αστυνομία για εμπλοκή επιβαινόντων σε διπλοκάμπινο αυτοκίνητο. 

Χθες οι ανακριτές μετέβησαν εκ νέου στο χώρο από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τεκμήρια που θα οδηγήσουν στους δράστες. Οι ανακριτές συνεχίζουν τη λήψη καταθέσεων από πολίτες, κατοίκους και πληγέντες και παράλληλα έχουν καλέσει για ανάκριση άτομα που έχουν απασχολήσει την Αστυνομία στο παρελθόν με παρόμοιες υποθέσεις.

Ως γνωστό, η πυρκαγιά τέθηκε λίγο μετά το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής και παρά τις ισχυρές εναέριες και επίγειες δυνάμεις, μαινόταν για πολλές ώρες σκορπώντας την καταστροφή στο πέρασμα της. Από την πυρκαγιά κάηκαν ζώα, καταστράφηκαν υποστατικά, πέντε τετραγωνικά χιλιόμετρα από δέντρα, καλλιέργειες και άγρια βλάστηση μετατράπηκαν σε στάχτη. Στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις πυρόσβεσης καθώς υπάρχει ακόμη κίνδυνος αναζωπυρώσεων, κυρίως στους χώρους όπου υπήρχαν σκουπίδια.