Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Τις επιχειρήσεις για πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς παρά τον Άγιο Συλά, στη Λεμεσό επαναρχίζουν με το πρώτο φως της ημέρας τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Οι επίγειες δυνάμεις παρέμειναν στην περιοχή και εργάζονταν κατά τη διάρκεια της νύκτας για αντιμετώπιση τυχον αναζωπυρώσεων της πυρκαγιάς.

Ο Αρχιπύραρχος Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νίκος Λογγίνος ανέφερε στο κρατικό ραδιόφωνο ότι έχει επιβεβαιωθεί ότι η πυρκαγιά έχει τεθεί κακόβουλα.

Επεσήμανε επίσης ότι στην περιοχή υπάρχει ο σκουπιδότοπος γι αυτό οι αρμόδιες υπηρεσίες πρέπει να λάβουν μέτρα και να προσπαθήσουν να καθαρίσουν το χώρο, ούτως ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες να ξεκινήσει και να επεκταθεί μια πυρκαγιά.

Από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής κάηκαν πέντε τετραγωνικά χιλιόμετρα ξηρών χόρτων και άγριας βλάστησης ενώ κινδύνευσαν σπίτια και υποστατικά.

Το έργο πυρόσβεσης ήταν πολύ δύσκολο επειδή στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι.

Δεύτερη πυρκαγιά στον Άγιο Θεράποντα χθες βράδυ

Ακόμα ο κ. Λογγίνος ανέφερε ότι χθες το βράδυ ξέσπασε και δεύτερη πυρκαγιά στον Άγιο Θεράποντα στη Λεμεσό, ενώ έχει επιβεβαιωθεί πως ήταν και αυτή εμπρησμός. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης ανταποκρίθηκαν άμεσα θέτοντας υπό έλεγχο την συγκεκριμένη πυρκαγιά. «Ανησυχούμε για αυτό και είμαστε σε επικοινωνία με την Αστυνομία και τους αρμόδιους φορείς του κράτους και ήδη αποφασίσαμε λήψη μέτρων για αντιμετώπιση της κατάστασης» ανέφερε.

Κάηκαν ζωντανά 250 ζώα - «Έκρουσαν τα πάντα, έκρουσεν η ψυχή μας»

Στο πέρασμα της η πύρινη λαίλαπα πήρε μαζί της κοπάδι με 250 ζώα. «Έκρουσαν τα πάντα, έκρουσεν η ψυχή μας», δήλωσε αγανακτισμένος στην κάμερα του ΑΝΤ1 ο Αντρέας Δημητράκη, ιδιοκτήτης μάντρας, που είδε τους κόπους μιας ζωής να καταστρέφονται ολοσχερώς.