Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Ούτε μέρες, ούτε μήνες. Χρόνια, θα απαιτηθούν για να ξαναμπεί στις ράγες το έργο εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης, στη νέα εποχή για το λιμάνι και την μαρίνα Λάρνακας. Νομική Υπηρεσία και Ελεγκτική Υπηρεσία, ξεκαθάρισαν ότι οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες, με την εκπρόσωπο μάλιστα της Νομικής Υπηρεσίας να ανάβει το πράσινο φως στο υπουργείο Μεταφορών για την επαναπροκήρυξη του έργου, σημειώνοντας πως οι διαδικασίες δεν θα επηρεάσουν την υπόθεση στο δικαστήριο.

«Η κυβέρνηση μπορεί να αρχίσει άμεσα τις διαδικασίες. Δεν υπάρχει νομικό πρόβλημα, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο διάταγμα δικαστηρίου που να εμποδίζει το κράτος να προχωρήσει με τις διαδικασίες επαναπροκήρυξης του έργου, λόγω της εκκρεμούσας στο δικαστήριο διαφοράς μεταξύ της κυβέρνησης και της εταιρίας», ανέφερ εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας.

«Δεν είναι ρεαλιστικό να μιλάμε για νέο διαγωνισμό και επαναπροκήρυξη, εντός των επόμενων ημερών ή μηνών. Θα χρειαστούν χρόνια», δήλωσε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Ο υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης, ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρξει κατάληξη για τις επιλογές του κράτους και για τον σκοπό αυτό θα συσταθεί άμεσα, με οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, ομάδα εργασίας στο Υπουργείο. Και δεσμεύτηκε ότι θα ληφθούν σημαντικά υπόψη οι απόψεις του Δήμου και των οργανωμένων φορέων της πόλης.

«Είναι πρόωρο να μιλούμε για χρόνο. Πρέπει σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία, να καταλήξουμε σε ποιες επιλογές έχουμε, όλα τα δεδομένα. Και μετά να ληφθούν αποφάσεις», δήλωσε ο κ. Βαφεάδης.

 Κατά την συζήτηση του θέματος στη βουλή, ο δήμαρχος και οι εκπρόσωποι των οργανωμένων συνόλων της πόλης, ζήτησαν τον διαχωρισμό του έργου σε δύο ή και τρία μέρη σε μια προσπάθεια επίσπευσης των διαδικασιών. Στο λιμάνι, την Μαρίνα και στα κατασκευαστικά έργα, με υποδείξεις όπως η διαχείριση του λιμανιού να επιστρέψει στο κράτος το οποίο να αναλάβει και το κόστος του εκσυγχρονισμού.

«Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά», ξεκαθάρισε ο υπουργός.

Μάλιστα ο Γενικός Διευθυντής της Αρχής Λιμένων Άνθιμος Χριστοδουλίδης, αποκάλυψε πως η Αρχή έχει προβεί σε προκαταρκτικές διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση, και είναι έτοιμη να συνδράμει στις προσπάθειες διαχωρισμού της ενιαίας ανάπτυξης, με επενδύσεις για το λιμάνι από το αποθεματικό των περίπου 200 εκατομμυρίων ευρώ που διαθέτει.

«Κάνουμε σκέψεις για επενδύσεις στο λιμάνι. Το συζητήσαμε εσωτερικά και με το υπουργείο Μεταφορών» είπε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Με τη θέση του κ. Χριστοδουλίδη συμφώνησε και ο δήμαρχος Λάρνακας, ενώ ο Πρόεδρος του ΕΒΕΛ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η ενιαία ανάπτυξη να «σπάσει» σε τρία μέρη, το λιμάνι, την μαρίνα και τα κατασκευαστικά έργα.

«Ότι η Αρχή Λιμένων έχει κάποια κεφάλαια που μπορεί να επενδύσει στο λιμάνι και στη μαρίνα της Λάρνακας. Θέλω να πω ότι ένας τρόπος είναι αυτός που θα εξετάσουμε.  Ή το κράτος το ίδιο, μπορεί να επενδύσει κάποια λεφτά. 3.33- 3.38 Δεν λέμε ότι θα ξεκινήσει αύριο. Αλλά σίγουρα με αυτό τον τρόπο θα χρειαστεί πολύ πιο λίγος χρόνος», δήλωσε ο κ. Βύρας.

Νομική Υπηρεσία και Γενικός Ελεγκτής απέκλεισαν το ενδεχόμενο να επανέλθουν οι δύο πλευρές στην προηγούμενη σύμβαση.

«Υπάρχει θέληση της Κυβέρνησης να βρεθεί τρόπος να προχωρήσει το έργο σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της Λάρνακας», δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μαρίνος Μουσιούττας.

«Αρμόδιοι φορείς και Κυβέρνηση να βρουν τρόπους για να μπει ξανά το έργο σε τροχιά υλοποίησης», ανέφερε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Αλαμπρίτης.

«Αυτή διαδικασία θα πάρει χρόνο, ο οποίος δεν πρέπει και δεν μπορεί να λειτουργήσει ως ανασταλτικός παράγοντας για την παράλληλη ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας», δήλωσε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Ανδρέας Πασιουρτίδης, ενώ ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρίστος Ορφανίδης είπε πως «φαίνεται πως το έργο θα πάει πολλά χρόνια πίσω».

«Η πόλη της Λάρνακας αυτή τη στιγμή περπατάει σε ένα τεντωμένο σχοινί», τόνισε ο βουλευτής του ΕΛΑΜ Σωτήρης Ιωάννου, ενώ ο Ανδρέας Αποστόλου εξέφρασε «ικανοποίηση για τη βούληση όλων των αρμοδίων φορέων να υλοποιηθεί τελικά το έργο».

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΙΤΙΟΝ Ολιβερ Κόρλέτ που παρέστη στη συνεδρία, εξέφρασε την απογοήτευση του για τον τερματισμό της σύμβασης και χαρακτήρισε τραγωδία για την πόλη της Λάρνακας την όλη εξέλιξη. Παράλληλα, μέσω του δικηγόρου της εταιρίας ανέφερε πως δεν υπάρχει επικοινωνία και συνεννόηση με την Κυβέρνηση, η οποία όπως είπε, αρνείτο να συζητήσει τις διαφορές και τηρούσε μια άτεγκτη θέση, παραβιάζοντας τη σύμβαση.