Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μεταναστευτικό

Δεκατρείς μετανάστες, ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά, ευρίσκονται εγκλωβισμένοι στη νεκρή ζώνη πίσω από την Πανεπιστημιούπολη στην Αγλαντζιά.

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει αποδεχθεί τα αιτήματα τους για παροχή ασύλου και ως εκ τούτου δεν τους επιτράπηκε η είσοδος στις ελεύθερες περιοχές, με αποτέλεσμα να αναλάβει η ΟΥΝΦΙΚΥΠ τη φροντίδα τους. Πρόκειται για μετανάστες από το Αφγανιστάν, το Σουδάν, το Καμερούν και το Ιράν, και σύμφωνα με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, καταβάλλονται προσπάθειες για να παρασχεθούν φαγητό, νερό, στέγη και ιατροφαρμακευτική βοήθεια στους πιο ευάλωτους δηλαδή τις γυναίκες και τα παιδιά.

Την ίδια ώρα εκφράζονται ανησυχίες για την επανέναρξη των ροών μεταναστών από τα κατεχόμενα, αφού κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει δια θαλάσσης λόγω των μέτρων που λαμβάνονται, με αποτέλεσμα να έχουν δοθεί οδηγίες στην Αστυνομία και την Εθνική Φρουρά για αύξηση των μέτρων επιτήρησης και ελέγχων, με στόχο τον εντοπισμό και των διακινητών.

Ανθρωπιστική βοήθεια από ΟΥΝΦΙΚΥΠ για μετανάστες στη νεκρή ζώνη, λέει ο Σιντίκ

Άμεση ανθρωπιστική βοήθεια από την Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), συμπεριλαμβανομένων τροφής, νερού, στέγης και ιατρικής βοήθειας για τα πιο ευάλωτα άτομα, είπε στο ΚΥΠΕ ότι λαμβάνουν μετανάστες, οι οποίοι βρίσκονται στη νεκρή ζώνη, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Αλίμ Σιντίκ.

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ, ο κ. Σιντίκ, ανέφερε ότι είναι στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά.

«Λαμβάνουν άμεση ανθρωπιστική βοήθεια από την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, συμπεριλαμβανομένων τροφής, νερού, στέγης και ιατρικής βοήθειας για τα πιο ευάλωτα άτομα», ανέφερε ο κ. Σιντίκ.